Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pamuk Pamuk Tam Tutan Pastacı Kreması Tarif

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pamuk Pamuk Tam Tutan Pastacı Kreması Tanım Tanımı İçin Malzemeler
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket bitter çikolata (60-80 gr)
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı toz şanti

Pamuk Pamuk Tam Tutan Pastacı Kreması Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bütün bildiğiniz krema tanımlarını bu tanımı deneyince unutabilirsiniz. Kıvamı, dokusu dayanılmaz bir tanım.
Toz şanti, tereyağ ve çikolata hariç başka gereçler tencereye alınarak çırpılır.
Daha sonra ocağa alınarak kısık ateşte daima karıştırılarak pişirilir.
Göz göz olan kremamıza çikolata ve tereyağ eklenerek 2 dk kadar daha karıştırılır.
Yayvan bir kaba pişen krema alınarak üstüne poşet değecek formda kapatılır ve buzdolabında soğumaya bırakılır.
Soğuyan krema mikser yardımı ile çırpılır, toz şanti de ek edilerek kıvam alana denk çırpmaya devam edilir. (kremşanti ekledikten sonra çırpma müddetini kısa tutarsak kremamız sulanacaktır.)
Kremamız hazır ister orta krema olarak ister ganaj olarak kullanabiliriz.Afiyet olsun.
Pamuk Pamuk Tam Tutan Pastacı Kreması Tanım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst