- Konu Yazar
- #1
Pamuk Pamuk Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı toz şeker
Çeyrek çay bardağı kaynar su
1 su bardağı+5 silme yemek kaşığı un
2 silme yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Pamuk Pamuk Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtalar ve tuz çırpılır. Şeker yavaş yavaş ek edilerek çırpmaya devam edilir.
Kaynar su da ek edilir, köpük köpük kıvam alınca mikseri bırakıyoruz.
Bir kaba geriye kalan toz materyalleri eliyoruz.
Tekrar eleyerek tel çırpıcı yardımıyla yumurtalı karışıma yediriyoruz. (dıştan içe yanlışsız köpüğünü söndürmeyecek halde karıştırmamız gerekiyor. ).
Yağlı kağıt serdiğimiz kalıba harç dökülür ve havası çıkartılır. (benim kullandığım kalıp 23 cm).
160 derece fırında altlı üstlü pişiriyoruz.
Pamuk Pamuk Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı toz şeker
Çeyrek çay bardağı kaynar su
1 su bardağı+5 silme yemek kaşığı un
2 silme yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Pamuk Pamuk Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtalar ve tuz çırpılır. Şeker yavaş yavaş ek edilerek çırpmaya devam edilir.
Kaynar su da ek edilir, köpük köpük kıvam alınca mikseri bırakıyoruz.
Bir kaba geriye kalan toz materyalleri eliyoruz.
Tekrar eleyerek tel çırpıcı yardımıyla yumurtalı karışıma yediriyoruz. (dıştan içe yanlışsız köpüğünü söndürmeyecek halde karıştırmamız gerekiyor. ).
Yağlı kağıt serdiğimiz kalıba harç dökülür ve havası çıkartılır. (benim kullandığım kalıp 23 cm).
160 derece fırında altlı üstlü pişiriyoruz.
Pamuk Pamuk Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı