AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pamuk Gibi Ve Bayatlamayan Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pamuk Üzere Ve Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 şişe maden suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
İçi için;
Çekirdekleri çıkartılmış zeytin yahut peynir
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
Susam

Pamuk Üzere Ve Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için süt ,maden suyu ,şeker ve mayayı karıştırıp içerisine sıvı yağ ek ediyoruz.
Daha sonra yavaş yavaş un eklerken tuzunu ek ediyoruz.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurumuzun üzerini kapatıp en az yarım saat dinlendirdikten sonra havasını alıp hal veriyoruz. Ben içine zeytin koydum siz dilediğinizi koyabilirsiniz.
Tepsi de en az bir saat dinlendiriyoruz.
Yumurta sarısına pekmez ekleyip karıştırıyoruz ve poğaçalarımızın üzerlerine sürüyoruz.
Son olarak susam serpip evvelce ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından alıp üzerine pak bir bez kapatıp beş dakika beklettikten sonra poğaçalarımız hazır. Çok hafif ve çok lezzetli oluyor. Fazla yapıp buzluğa koyunca da çıkardığımız da tazecik kalıyor. Afiyet olsun.
Pamuk Üzere Ve Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst