AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pamuk Gibi Sarımsaklı Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pamuk Gibi Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 çay bardağı ılık süt (100ml)
1 çay bardağı ılık su (100ml)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
Toz/kuru veya yaş maya (10gr /1 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı şeker
1 küçük tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un ele çok yapışırsa yarım su bardağı daha
Sos için;
1 tutam fesleğen veya taze kekik
Parmak ucuyla tuz
3 diş rendelenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeterince kaşar peyniri

Pamuk Gibi Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, ılık süt, su ve şeker uygun bir kaba alınır ve maya eriyene kadar karıştırılır.
Tereyağ, yumurta ve tuz eklenir. En son azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Üzerini kapatarak 30 dakika mayalandırın. Maya süresinden sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun, ellinizle hafif bastırarak yuvarlak şekilde acın. Tekrar üzerini örterek 20 dakika dinlendirin.
Sonra üzerine bıçak veya keskin bir alet yardımıyla dikey ve yatay çizgiler atıyoruz. Çok derin atmayın.
Üzerinin sosu için tereyağ, zeytinyağ, tuz, rendelenmiş sarımsak bir kase içerisinde karıştıralım. Karışımı hamurun her yerine gelecek şekilde sürün.
Kaşar peynirini ince çubuk halinde dimleyin attığımız çiziklere peyniri yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derce fırında altı üstü hafif kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Pamuk Gibi Sarımsaklı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst