SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Pamuk Üzere Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
Pamuk Üzere Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle portakallarımızı rendeleyip suyunu sıkalım.
Çırpma kabımıza yumurta ve şekerimizi alıp güzelce köpürene kadar çırpalım.
Sonra sırasıyla tüm gereçlerimizi çırptığımız yumurta ve şekerimizin üzerine ek edelim.
En son portakal kabuğumuzun rendesini ve suyunuda ek edip tekrar çırpalım.
Kek harcımızı yağlayıp unlamış olduğumuz kek kalıbına dökelim.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda kekimizi pişirelim.
Herkesin vazgeçilmezi yumuşacık portakallı kekimiz hazır.
Kek fanusuna koyacaksanız kekin üzerine kağıt peçete koyup fanusun kapağını o denli kapatın ki kek hamur olmasın. Yapacaklara afiyet olsun
Pamuk Üzere Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
Pamuk Üzere Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle portakallarımızı rendeleyip suyunu sıkalım.
Çırpma kabımıza yumurta ve şekerimizi alıp güzelce köpürene kadar çırpalım.
Sonra sırasıyla tüm gereçlerimizi çırptığımız yumurta ve şekerimizin üzerine ek edelim.
En son portakal kabuğumuzun rendesini ve suyunuda ek edip tekrar çırpalım.
Kek harcımızı yağlayıp unlamış olduğumuz kek kalıbına dökelim.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda kekimizi pişirelim.
Herkesin vazgeçilmezi yumuşacık portakallı kekimiz hazır.
Kek fanusuna koyacaksanız kekin üzerine kağıt peçete koyup fanusun kapağını o denli kapatın ki kek hamur olmasın. Yapacaklara afiyet olsun
Pamuk Üzere Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı