Pamuk Gibi Pastane Açması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pamuk Üzere Pastane Açması Tanımı İçin Materyaller
1,5 yemek kaşığı instant maya
2 su bardağı ılık süt(200 ml)
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta beyazı(sarısı dışına sürülecek)
5 yemek kaşığı tepeleme şeker
2 tatlı kaşığı tuz
5/6 su bardağı un
Açmak için üzerlerine ;
Margarin yahut tereyağı

Pamuk Üzere Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvıları derin bir kaba boşaltıp çırpıcı ile karıştırıp mayanın etkinleşmesi için 5 dk beklettim.
Daha sonra birinci etapta 5 su bardağı unu ekleyip hamuru toparladım.
Un elime yapışmayı bırakana kadar azar azar un ek ettim.
Benim yaklaşık 6 su bardağı unu buldu.
Yumuşacık bi hamur olmalı şayet sert olduysa ılık sütle yumuşatabilirsiniz.
Üzerine örtü örtüp sıcak bi yerde 1,5 saat beklettim.
Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler elde ettim toplamda 24 beze oldu.
Her bezenin üzerine 1 tatlı kaşığı olmak suretiyle yumuşamış margarin sürdüm.
Elimizle tabak boyutunda açarak kıvırdım.
İki bezeyi uzatarak birbirine ördüm.
Yaklaşık 12 tane açma elde ettim.
Yağlı kağıt serili tepside yarım saatte tepside mayalandırdım.
2 yumurta sarısı üzerlerine sürüp çörek otu serpiştirdim.
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında( fırının altına güçlü kaseye su koydum)20 dk pişirdim.
Yumurta sarılarının üzerine 1 tatlı kaşığı yoğurt ekledim üzerinin parlak olması için. Deneyeceklere afiyet olsun.
Pamuk Üzere Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst