Pamuk Üzere Minik Köstebekler (Fırın Çalıştırmadan) Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
Dolgusu İçin;
1 su bardağı soğuk süt
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı kadar damla çikolata yahut kesim çikolata
İsteğe bağlı muz, çilek
Pamuk Üzere Minik Köstebekler (Fırın Çalıştırmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak yumurta ve şeker çırpılır.
Öteki materyaller sırası ile eklenir.
Son olarak un, kabartma tozu, vanilya eklenip karıştırılır.
Kaselerimiz güzelce yağlanır.
Kek harcımız kaselerin yarısına gelecek biçimde paylaştırılır. Benim bu ölçülerden 7 kase kekim çıktı.
Yayvan bir pilav tenceremize su alınıp kaynatılır. Kaynayan suya kaselerimiz içine su sıçratmadan yerleştirilir.
Kapağı kapatılıp ocağın büyük kısmında altı kısık pişirilir. Yaklaşık 20 dakikada pişeceklerdir.
Kürdan testi yapıp pişip pişmediğini denetim ederek altı kapatılır ve kaseler tencereden alınıp soğumaya bırakılır.
Krem şanti ,süt ile hazırlanıp, damla çikolata eklenir ve karıştırılır.
Soğuyan keklerimiz kaselerden çıkarılır ve ortadan ikiye kesilir.
Düzgün olan kısım servis tabağına alınır.
Öbür kısımlar rondodan çekilir.
Hazırladığımız şanti keklerimizin üzerine paylaştırılır.
Rondodan çektiğimiz kek kesimleri ile üzerleri kapatılır.
Elimizle de biraz köstebek pasta formu vererek minik pastalarımız hazırlanır. Bir kaç saat dinlendikten sonra servis yapılır.
Not:Videolu görseller için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz. lezzeti_mutfak_ .Bardak ölçümüz su bardağı 200 ml, çay bardağı 100 ml .
Pamuk Üzere Minik Köstebekler (Fırın Çalıştırmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
Dolgusu İçin;
1 su bardağı soğuk süt
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı kadar damla çikolata yahut kesim çikolata
İsteğe bağlı muz, çilek
Pamuk Üzere Minik Köstebekler (Fırın Çalıştırmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak yumurta ve şeker çırpılır.
Öteki materyaller sırası ile eklenir.
Son olarak un, kabartma tozu, vanilya eklenip karıştırılır.
Kaselerimiz güzelce yağlanır.
Kek harcımız kaselerin yarısına gelecek biçimde paylaştırılır. Benim bu ölçülerden 7 kase kekim çıktı.
Yayvan bir pilav tenceremize su alınıp kaynatılır. Kaynayan suya kaselerimiz içine su sıçratmadan yerleştirilir.
Kapağı kapatılıp ocağın büyük kısmında altı kısık pişirilir. Yaklaşık 20 dakikada pişeceklerdir.
Kürdan testi yapıp pişip pişmediğini denetim ederek altı kapatılır ve kaseler tencereden alınıp soğumaya bırakılır.
Krem şanti ,süt ile hazırlanıp, damla çikolata eklenir ve karıştırılır.
Soğuyan keklerimiz kaselerden çıkarılır ve ortadan ikiye kesilir.
Düzgün olan kısım servis tabağına alınır.
Öbür kısımlar rondodan çekilir.
Hazırladığımız şanti keklerimizin üzerine paylaştırılır.
Rondodan çektiğimiz kek kesimleri ile üzerleri kapatılır.
Elimizle de biraz köstebek pasta formu vererek minik pastalarımız hazırlanır. Bir kaç saat dinlendikten sonra servis yapılır.
Not:Videolu görseller için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz. lezzeti_mutfak_ .Bardak ölçümüz su bardağı 200 ml, çay bardağı 100 ml .
Pamuk Üzere Minik Köstebekler (Fırın Çalıştırmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı