Pamuk Üzere Ispanaklı Çörek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket ınstant kuru maya
1 adet yumurta beyazı içine sarısı dışına
1.5 tatlı kaşığı tuz
6.5 su bardağı un
İç harcı için;
300 gram ıspanak
1 küçük kase dilek attığınız bir peynir çeşidi
1 adet soğan ince kıyılmış
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 silme çay kaşığı tuz
Üzeri için;
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
Pamuk Üzere Ispanaklı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamuru hazırlıyoruz. Maya, su şekeri bir yoğurma kabına alıyoruz, hepsini çok yeterli karıştırıyoruz.
Daha sonra yumurta beyazı sıvı yağ tuz tüm gereçleri karıştırıyoruz yumuşak kıvamlı hamur yoğuruyoruz üzerini kapatıp, bir saat mayalandırıyoruz.
İç harcını hazırlıyoruz ıspanakları yıkayıp suyunu düzgünce süzdürüyoruz ince kıyım doğruyoruz soğanı ince doğruyoruz yada rendeliyoruz peyniri tuzu ek edip iç materyallerinin hepsini harmanlıyoruz.
Mayalanan hamuru iki eşit modüle bölüyoruz büyük uzunluk yuvarlak tepsi kullanalım benim ki küçük uzunlukta iki tepsi elde ettim siz bir büyük uzunlukta tam tepsi elde edebilirsiniz büyük uzunluk için hamuru iki eşit kesime küçük uzunluk için dört eşit kesime bölüyoruz.
Hamuru tepsi büyüklüğü kadar açıp, yağlanmış tepsinin altına hamuru yerleştiriyoruz iç harcını içine yayıyoruz. Üzerine birebir büyüklükte ikinci parçayı açıp ıspanakların üzerine kapatıyoruz.
Üzerine yoğurt, yumurta, sıvı yağ çırPıyoruz üzerine sürüyoruz 20 dakika kadar bu biçimde dinlendiriyoruz daha sonra 180 derece fırında altı üzeri yeterlice kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetle.
Pamuk Üzere Ispanaklı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket ınstant kuru maya
1 adet yumurta beyazı içine sarısı dışına
1.5 tatlı kaşığı tuz
6.5 su bardağı un
İç harcı için;
300 gram ıspanak
1 küçük kase dilek attığınız bir peynir çeşidi
1 adet soğan ince kıyılmış
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 silme çay kaşığı tuz
Üzeri için;
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
Pamuk Üzere Ispanaklı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamuru hazırlıyoruz. Maya, su şekeri bir yoğurma kabına alıyoruz, hepsini çok yeterli karıştırıyoruz.
Daha sonra yumurta beyazı sıvı yağ tuz tüm gereçleri karıştırıyoruz yumuşak kıvamlı hamur yoğuruyoruz üzerini kapatıp, bir saat mayalandırıyoruz.
İç harcını hazırlıyoruz ıspanakları yıkayıp suyunu düzgünce süzdürüyoruz ince kıyım doğruyoruz soğanı ince doğruyoruz yada rendeliyoruz peyniri tuzu ek edip iç materyallerinin hepsini harmanlıyoruz.
Mayalanan hamuru iki eşit modüle bölüyoruz büyük uzunluk yuvarlak tepsi kullanalım benim ki küçük uzunlukta iki tepsi elde ettim siz bir büyük uzunlukta tam tepsi elde edebilirsiniz büyük uzunluk için hamuru iki eşit kesime küçük uzunluk için dört eşit kesime bölüyoruz.
Hamuru tepsi büyüklüğü kadar açıp, yağlanmış tepsinin altına hamuru yerleştiriyoruz iç harcını içine yayıyoruz. Üzerine birebir büyüklükte ikinci parçayı açıp ıspanakların üzerine kapatıyoruz.
Üzerine yoğurt, yumurta, sıvı yağ çırPıyoruz üzerine sürüyoruz 20 dakika kadar bu biçimde dinlendiriyoruz daha sonra 180 derece fırında altı üzeri yeterlice kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetle.
Pamuk Üzere Ispanaklı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı