Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pamuk Gibi Ballı Pasta Tarifi

theking

Yeni Üye
Pamuk Üzere Ballı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı yoğurt yahut krema ben yoğurt kullandım
100 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı karbonat
4 su bardağı un
Kreması için;
2 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası yahut un ben nişasta kullandım lezzeti daha yeterli oluyor.
100 gr tereyağı
3 su bardağı süt
Bardak ölçüsü 200 ml

Pamuk Üzere Ballı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye 100gr tereyağı, 3 kaşık bal katıp eritilir. Üzerine 2 tatlı kaşığı karbonat ek edip, kabarınca ocaktan alınır.
Ayrı bir kaba 3 yumurta kırılır çırpılır, 1 su bardağı şeker, 3 kaşık yoğurt ek edip, çırpılır.
Ocakta eritilen tereyağı, bal, karbonatlı karışım ek edilir çırpılır ,4 su bardağı un ek edip, ele yapışan hamur elde edilir.
Tezgaha un serpilip hamur toparlanır. Bu hamurdan 8 adet bezeler yapılır üzeri örtülür 15 dk dinlenmeye bırakılır.
Hamur dinlenirken krema hazırlanır. Uygun bir tencereye 2 yumurta kırılır çırpılır 1,5 su bardağı şeker, 4 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası, yahut un, 3 su bardağı süt eklenip çırpılır ocağa alınır.
Orta harlı ateşte karıştırarak koyu kıvama gelince ocaktan alıp 1 paket vanilya, 100gr tereyağı ek edip güzelce karıştırıp pekiştirilir.
Dinlenen bezelerin her birini hafif unlayarak ince ince merdaneyle açılır.
Yağlı kâğıt serili tepside 180 derece fırında hafif kızartarak kurutmadan pişirilir.
Pişirilen bezelerin üzerlerine kapak yahut tabak kapatarak bıçak yardımıyla yuvarlak kesilir.
Uygun bir pasta kabının ortasına kremadan 1 kaşık konur pasta kaymasın.
Üzerine pişen bezelerde, koyup kremadan spatula yardımıyla sürülür.
8 parçayıda birebir halde üzerine koyup krema sürülür.
Pastanın sonuncu katınada sürüp, kenarlarıda kremayla kapatılır.
Pişen bezelerin kenarlarından kesilerek çıkan parçalarıda robottan geçirip pastanın üzeri yanları kapatılır.
3 saat sonra pasta servis edilir. Afiyet olsun
Pamuk Üzere Ballı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri