Pamuk Gibi Açma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pamuk Üzere Açma Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( sarısı dışına, beyazı içine )
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 kilodan 1 su bardağı eksik un
100-150 gr yumuşak tereyağı
1 tatlı kaşığı pekmez

Pamuk Üzere Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuz için süt, su, şeker, mayayı eritin ve 10 dk bekleyelim.
Akabinde un, tuz, yumurta beyazı sıvı yağ ek edelim ve hamurumuzu yoğuralım.
30-40 dk mayalanması için bekleyelim.
Tezgahı çokça yağlayalım mayalanan hamuru dökelim.
Elimizle yeterlice açalım. Kare biçiminde olsun.
Üstünü çokça tereyağlayalım.
Bir katı üstüne atalım tekrar tereyağlayalım.
En son zarf halinde katlayıp uzunlamasına elimizle açalım tereyağlı olacak çokça.
2 parmak formunda keselim.
Elimizle uzatıp kıvıralım.
Hamuru tepsi mayası olması için 15 dk bekletelim.
Yumurta sarısını ve 1 tatlı kaşığı pekmez ilave edip hamurlara sürelim.
200 derece evvelce ısıtılmış fırında 17 dk pişirdim, üstü kızarana kadar pişirin. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.
 
Geri
Üst