AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Palize tatlisi hangi yoreye ait?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Palize tatlısı hangi yöreye ait?​

Paluze, nişasta ve şekerle yapılan ve üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilen bir tür Osmanlı tatlısıdır. Kıbrıs mutfağında yer alır. Geleneksel Türk tatlılarındandır. Bolu yöresinde palize , Şanlıurfa yöresinde palıza, Aydın yöresinde pelvize ,Samsun ve yöresinde palüze Mersin yöresinde paluza, denilmektedir.

Pekmezli Palıza nasıl yapılır?​

Pekmez ve unu önce pişireceğimiz tencerede karıştırıyoruz pürüzsüz hale gelince 2 su bardağı suyu ekliyoruz ve ocağa alıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz. Eğer kaynamaya başlayınca çok koyu bilirse biraz daha ılık su ekleyip açabilirsiniz. Çırpıcı ile yaptığınızda düzelecektir.
Pekmezle hangi tatlılar yapılır?
Pekmezli Tatlılar: Enerji Bombası 22 Tarif

Paluze hangi yöreye ait?​

Hangi Yöreye Aittir? Paluze, nişasta ve şekerle yapılan ve üzerine dövülmüş ceviz serpiştirip, servis edilen bir Osmanlı tatlısıdır. Şimdilerde daha çok batı Trakya ve balkanlarda sıklıkla yapılmaktadır. Pekmez ya da kızdırılmış tereyağ üzerine dökülüp servis edilir.

Paluze tatlısı nerenin?​

Paluze nerenin tatlısı diye merak ediyorsanız, paluze tatlısı Kıbrıs mutfağına özgü bir lezzettir. Özellikle Trakya’da sık sık tüketilir. Şeker ve nişasta karışımıyla hazırlanan bu tatlı, görünümü itibariyle tavuk göğsünü de andırır.
Adana usulü Palıza nasıl yapılır?
Nişasta suda eritilir. Pekmez ve şeker de ilave edilerek kıvam alana kadar pişirilir. Üzerine bolca dövülmüş ceviz eklenir ve karıştırılır. Borcama boşaltılır ve soğumaya bırakılır.
Yöresel kolay ve lezzetli bir tatlı olan bulamaç tatlısını yapmak için; ilk olarak pekmezimizi, unumuzu, suyumuzu bir kaba alıyoruz. Orta ateşte sürekli karıştırarak karışımı pişiriyoruz. Sonrasında bir iki dk. kadar daha karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Pişmiş bulamaç tatlımızı sıcakken kaselere paylaştırıyoruz.
Harire tatlısı; pekmez, un, su ve tarçın ile pişirilerek, ortaya çıkan oldukça doyurucu, besleyici ve hafif bir tatlıdır. Üzeri bol ceviz ile süslenip, kaselerde servis edilir. Harire, Mardin yöresine ait vazgeçilmeyen çok lezzetli bir pekmezli tatlıdır.
Mardin’in meşhur tatlısı nedir?
Kahiye Tatlısı Mardin’in meşhur tatlılarında başı çekenlerden birisi de Kahiye tatlısı. Künefe peyniriyle yapılan hamurlar, şerbet ve Antep fıstığıyla birleşince parmaklarınızı yiyeceğiniz bir lezzet ortaya çıkıyor.

Nevzine tatlısı nasıl yapılır?​

Nevzine tatlımızın hamuru için yoğurma kabında tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke, ceviz içi ve kabartma tozunu karıştıralım. Yaklaşık 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzu yağlanmış fırın kabına elimizle bastırarak yerleştirelim.

Paluze tenli ne demek?​

Beyaz, dolgun ve titrek (ten).
Paluze hangi nişasta kullanılır?
1 su bardağı mısır nişastası

Paluze tatlısı nasıl yapılır?​

Paluze (Osmanlı Jölesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıcak kaynayan suya şeker ve gülsuyu ilave edilir. Şeker eriyince soğuk suda çözdürülmüş nişasta eklenip herzaman ki gibi pıt pıt atan kadar pişirilip kaselere alınır.
- Soğuyunca süslenip soğuk servis edilir.
 
Geri
Üst