Pakmaya Mayalı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 adet pakmaya mayalı poğaça harcı
5 su bardağı ( 500 gr) un
1,5 çay bardağı ( 150 ml ) sıvı yağ yahut dileğe nazaran 200 gram yumuşatılmış tereyağı
1,5 çay bardağı ( 150 ml ) ılık süt
1-2 çay bardağı ( 100-200ml) ılık su
2-3 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı üzeri için
Pakmaya Mayalı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına unu eleyip harcı ve tuzu ekleyip kaşıkla karıştırın, sonra süt ve yağı ek edin. Yoğurarak yavaş yavaş suyu ekleyin.
Yaklaşık 10 dakika yoğrulan hafif ele yapışan bu hamuru üzerini örtün ve iki katına çıkana kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Seçtiğiniz iç gerece yumurta akı ek edip karıştırın.
Bekletilmiş hamurdan 20 – 25 adet beze hazırlayıp bastırarak 6-7 cm çapında açın ve iç gereç koyup kapatın. Üzerini örtüp 25-35 dakika bekletin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp dileğe nazaran susam, çörekotu serpin. Evvelce ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
1 adet pakmaya mayalı poğaça harcı
5 su bardağı ( 500 gr) un
1,5 çay bardağı ( 150 ml ) sıvı yağ yahut dileğe nazaran 200 gram yumuşatılmış tereyağı
1,5 çay bardağı ( 150 ml ) ılık süt
1-2 çay bardağı ( 100-200ml) ılık su
2-3 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı üzeri için
Pakmaya Mayalı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına unu eleyip harcı ve tuzu ekleyip kaşıkla karıştırın, sonra süt ve yağı ek edin. Yoğurarak yavaş yavaş suyu ekleyin.
Yaklaşık 10 dakika yoğrulan hafif ele yapışan bu hamuru üzerini örtün ve iki katına çıkana kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Seçtiğiniz iç gerece yumurta akı ek edip karıştırın.
Bekletilmiş hamurdan 20 – 25 adet beze hazırlayıp bastırarak 6-7 cm çapında açın ve iç gereç koyup kapatın. Üzerini örtüp 25-35 dakika bekletin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp dileğe nazaran susam, çörekotu serpin. Evvelce ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.