Padişahlara Yaraşır Tadı İle Pilaki (Barbunya Pilaki)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Padişahlara Yaraşır Tadı İle Pilaki (Barbunya Pilaki) Tanımı İçin Gereçler
600 gram haşlanmış barbunya
1 adet havuç
1 adet soğan
4 küçük uzunluk
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığından biraz az şeker
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Su

Padişahlara Yaraşır Tadı İle Pilaki (Barbunya Pilaki) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak soğanı küp doğrayalım geniş bir tencereye alalım tencereye zeytinyağı ek edip ocağın altını açalım(orta göz ve kısık olsun)soğanlar kavrulurken havuçlarıda küçük küpler halinde doğrayalım ve tencereye alalım.
Akabinde patatesleri de küp küp doğrayalım tencereye ek edelim 5 dakika bu halde kavurmaya devam edelim.
Akabinde küçük küçük doğradığımız sarımsakları ek edelim.
Daha sonra evvel şekeri sonra salçayı koyduktan sonra suyunu, tuzunu ,baharatını damak zevkinize nazaran koyabilirsiniz.
Patatesler yumuşayınca barbunyayı ek edelim ve 5 dakika sonra ocağı kapatalım ve servise hazır afiyet olsun ☺.
Padişahlara Yaraşır Tadı İle Pilaki (Barbunya Pilaki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Harika bir tarif! Pilaki, gerçekten padişahlara layık bir lezzet. Barbunya ile yapılan bu pilaki tarifini denemek için sabırsızlanıyorum. Gereçlerin hepsi taze ve lezzetli görünüyor. Hazırlanış aşamaları da oldukça açıklayıcı. Ellerinize sağlık, keyifle deneyeceğim! Afiyet olsun! 🍲
 
Geri
Üst