Padişah Yastığı Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Padişah Yastığı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Limon kabuğu rendesi
Kreması için;
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı şeker
50 gram tereyağı
1 paket vanilin
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon

Padişah Yastığı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
Uygun bir tencereye şeker ve suyu alıp karıştıralım.
Kaynamaya yakın limonu katıp 5 dakika daha kaynatalım kısık ateşte daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Keki için derin bi kaba yumurta ve şekeri alıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip karıştıralım.
Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. İsteyenler yuvarlak borcamda da yapabilir.
Üzeri kızaran pişen keki fırından çıkarıp ılımaya bırakalım.
Kreması için krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Pişen keki soğuduktan sonra ikiye ayıralım.
Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün.
Alt tabanı kalıba tekrar yerleştirip şerbetin yarısını dökelim.
Kremayı sürüp kekin kalan yarısını üzerine kapatalım.
Kalan şerbeti kekimizin her tarafına eşit bi şekilde dökelim.
2-3 saat dinlendirdikten sonra istediğiniz süslemelerle servis edebilirsiniz.
Vaktiniz varsa 1 gece önceden hazırlayın. Ertesi güne nefis oluyor.
Not:Keki için şekeri ve yumurtayı mutlaka güzel çırpalım. Güzel çırpılan kek yumurta kokmaz.

Padişah Yastığı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst