Padişah Lokumu

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Padişah Lokumu Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
1 paket krem santi
Hindistan cevizi (bol miktarda)

Padişah Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle geniş bir tepsiyi margarin ile yağlayıp üzerine bol ölçüde hindistan cevizi serpiyoruz ve tepsiyi buzdolabına kaldırıyoruz.
Ardından tencereye 1 litre süt, un ve şeker ekleyip güzelce karışıyoruz.
Muhallebi göz göz olup kaynayana kadar daima olarak bir çırpıcı ile karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başlanan muhallebinin altını kapatıp içine 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ ve 1 paket vanilya ek edip yağ eriyene kadar daima olarak karıştırıyoruz.
Buzdolabına kaldırdığımız tepsiyi çıkarıp muhallebiyi tepsinin her yerine eşit gelecek biçimde döküyoruz ve tekrar buzdolabına kaldırıyoruz.
En az 2 saat dinlenmeli bu halde. Tatlı soğuduktan sonra 1 paket krem santi ve 1 su bardağından 1 parmak eksik sütü düzgünce kıvam alana kadar mikserin yüksek periyodunda çırpıyoruz ve soğuyan tatlının üzerine sürüyoruz.
Dinlenmesi için tekrar dolaba kaldırıyoruz. Servis edilirken tatlıyı 8 eşit modüle bölüyoruz. Sarma süreci yaparken isteğe nazaran ortasına damla çikolata, ceviz, fındık yahut fıstık serperek tüm modülleri sarıyoruz. Afiyet olsun.
Padişah Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst