P4C eğitimi nasıl uygulanır?
P4C çalışmalarında, hikaye, video ya da resim gibi bir uyaran bir grup çocukla paylaşılır. Çocuklar deneyimli bir kolaylaştırıcı tarafından, uyaranla ilgili büyük felsefi sorularla baş etmek için teşvik edilir. Bu nedenle uyaran seçimi ve paylaşımı P4C pratiğinin en önemli unsurlarından birisidir.Neden P4C?
Çocuklar için Felsefe (P4C) niçin gereklidir sorusuna bir cevap olarak aşağıdaki kazanımları sıralayabiliriz: Eleştirel Düşünme becerisini geliştirir. Yaratıcı Düşünme becerisini geliştirir. Birlikte Düşünme, işbirliğine dayalı düşünme becerisini geliştirir.
P4C kolaylaştırıcı nedir?
Çocuklar için felsefe (P4C), öğrencilerin önderlik yaptığı ve öğretim stilinin kolaylaştırıcı olduğu, araştırmaya dayalı bir pedagojidir. Amacı, sorgulama, akıl yürütme ve bağımsız öğrenme becerilerini geliştirmektir.
P4C dersi nedir?
P4C Nedir? P4C, çocuklara yöneltilen sorular sayesinde çocukların düşünmesini sağlayan, felsefi araştırmanın dersin merkezinde olarak kabul edildiği öğretme ve öğrenmeye dayalı bir metottur. P4C Açılımı Nedir? P4C eğitimi açılımı “Philosophy for Children” olarak bilinmektedir.P4C çocuklarda hangi yetileri geliştirir?
P4C bir çocuğa tüm yaşamı ve eğitim hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı, eleştirel ve yaratıcı düşünme yetisini geliştirir. Çocuklar onlarla paylaşılan bir hikaye veya resim üzerinde birlikte sohbet ederek sorularına cevaplar bulmaya ya da yeni sorular sormaya teşvik edilir.
P4C nin açılımı nedir?
P4C’in açılımı, İngilizce’nin küçük kelime oyunlarıyla “Philosophy 4 Children”. Amerika’da Felsefe Profesörü Matthew Lipman tarafından geliştirilen bir pedagoji.
P4C etkinliği nedir?
P4C temelinde ‘Güçlü çocuklar yetiştirmek, sorunlu bireyleri onarmaktan iyidir. ‘ fikri ile yola çıkar. P4C çalışmaları ile çocuklar, eleştirel, yaratıcı, işbirlikçi, empatik ve özenli düşünme biçimlerini deneyimleyebilirler.P4C eğitmen eğitimi nedir?
Matthew Lipman’ın Soruşturan Topluluk Metodu’na dayalı Çocuklar İçin Felsefe (P4C) Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı. Bu programın amacı, katılımcılara Çocuklar İçin Felsefe pedagojisi alanında teorik ve pratik yetkinlik kazandırmak, bu öğretim yöntemini sınıflarında uygulama becerisi kazandırmaktır.
P4C eğitimi yöntemi nedir?
P 4 C işbirlikçi diyaloglar ve yansımalar şeklinde felsefi sorgulama yoluyla çocuklarda ve gençlerde bilişsel ve sosyal becerileri destekleyen bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, düşünme ve iletişim becerilerini geliştiren akademik kazanımlarını destekleyen yenilikçi bir eğitim anlayışı olarak kabul edilir.
P4C ne değildir?
P4C (Çocuklar için Felsefe ya da çocuklarla felsefe) eğitimlerinin amacı, asla felsefeyi terorik anlamda öğretmek değildir. Çocuklara, ‘felsefe yapmayı’ öğretmektir. ‘Çocuklar için Felsefe’ (P4C), çocukların duygusal, iletişimsel ve bilişsel becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan bir öğretim metodudur.P4C uzman ne demek?
Yenilikçi eğitim modelleri arasında dünyada ilk sıralarda yer alan ve kurucusu Matthew Lipman tarafından Soruşturan Topluluk Metodu olarak adlandırılan P4C – Philosophy for Children uzmanı yetiştirme programıdır. Katılımcılar 1. Seviye sonunda P4C ve Soruşturan Topluluk metoduyla tanışırlar.
Pc4 nedir?
Çocuklara, ‘felsefe yapmayı’ öğreten ‘Çocuklar için Felsefe’ (P4C), çocukların duygusal, iletişimsel ve bilişsel becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan bir öğretim metodu.
P4C eğitim Yönetimi Nedir?
P4C eğitmen eğitimi nereden alınır?İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel ve mesleki gelişim programıdır.
P4C eğitimi kimler alabilir?
P4C eğitimine kimler katılabilir? – Öğrenci ve eğitim koçları, – Her branştan öğretmenler, bu branşların dışında düşünme becerilerini geliştirmek isteyen herkes eğitime katılabilir.