Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

P1 P2 P3 puan turu nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.820
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

P1 P2 P3 puan türü nedir?​

KPSS P1; Genel Yetenek-Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. KPSS P2 puan türü hesaplanmasında yüzde 60 Genel Yetenek, yüzde 40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır. P2 puan türü KPSS’den sonra hesaplanır.

KPSS P3 puanı için hangi oturum?​

KPSS P3 puanı için adaylar cumartesi günü ilk oturumda yapılmakta olan Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarına girmek zorundadır. Bu sınavlarda alacağı puanlar ile beraber adayların tercih yapabileceği kurumlar için puanı da belli olmaktadır.

KPSS P1 ne demek?​

KPSS P1 ne demek?
P1 puan türü, KPSS sonucunda elde edilen puan türlerinden biridir. P1 puan türü 4 yıllık lisans mezunlarını ilgilendirir. P1; Genel Yetenek- Genel Kültür testi dikkate alınarak hesaplanır. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi p, Genel Kültür testi ise 0 etkilidir.

KPSS P 3 nedir?​

Kpssp3, kpss sonucu hesaplanan 120 puan türü arasında önlisans ve lisans mezunlarına yönelik olarak hesaplanan puan türüdür. Bu puan türü en fazla sayıda adayın sahip olduğu puan türlerinden birisidir. Çünkü sınava başvuranların cumartesi sabah oturumuna katılmaları zorunludur.

Tek yıllarda P3 puanı ne işe yarar?​

Genel Kültür yüzde 50 ağırlığa sahiptir. Adaylar KPSS B Grubu Lisans atamaları için ‘çift’ Yıllarda KPSS lisans sınavına girerek bu puanı almak zorundadırlar. ‘Tek’ yıllarda yapılan KPSS lisans sınavında elde edilen KPSS P3 puanı tercihlerde kullanılamamaktadır.

KPSS P3 puan türü hangi meslekler?​

KPSS P3 puan türü hangi meslekler?
P3 puan türü hem merkezi hem de kurumsal yerleştirmelerde kullanılıyor. Mühendis, memur, teknikler, hemşire, teknisyen ve psikolog gibi memur atamaları, P3 puanı ile gerçekleştiriliyor.

KPSS P3 puanı hangi grup?​

KPSS b grubu adaylarının aldığı bir puan türü olan P3 ile de birçok kurum memur alımı yapmaktadır. KPSS P3 çift yıllarda düzenlenen sınav da genel yetenek ve genel kültür alanından alınan puandır.

KPSS P3 nasıl girilir?​

KPSS P3 puanının hesaplanabilmesi için adayların ‘çift’ yıllarda girdikleri KPSS lisans sınavında, Genel Kültür – Genel Yetenek oturumuna katılmaları ve her iki testten de ayrı ayrı en az 1 net yapmaları gerekmektedir.

KPSS P1 puanı ile nereler tercih edilir?​

KPSS P1 puanı ile nereler tercih edilir?
KPSS Puan Türleri ve Meslekleri 2022
PUAN TÜRÜ | BÖLÜM/FAKÜLTE | KADROLAR
KPSS P1 | Endüstri Mühendisliği | Rekabet Uzman Yardımcısı
İnşaat Mühendisliği | Rekabet Uzman Yardımcısı
Hukuk | Rekabet Uzman Yardımcısı
KPSS P2 | İşletme | Denetçi Yardımcısı

P1 puan türü ne demek?​

P1 KPBB sonucunda oluşan puan türlerinden biridir. P1 lisans mezunlarını ilgilendirir. P1; Genel Yetenek – Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir.

KPSS 10 ne demek?​

P10 PUAN TÜRÜ NEDİR? Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür. Bu puan türü GK + GY + Eğitim bilimleri bileşenlerinden oluşur.

KPSS p93 ne demek?​

KPSS p93 ne demek?
KPSSP93 Önlisans mezunlarına yönelik olarak uygulanan KPSS sonucunda oluşturulan puan türüdür. İki yıllık üniversitelerden mezun olan adaylar çift yıllarda yapılan ve genellikle Eylül ayında uygulanan KPSS Önlisans sınavına girerler ve bu sınavın sonucunda başarı düzeylerine göre bir puan alırlar.

Tek yıllarda KPSS puanı ne işe yarar?​

Tek yıllarda yapılan KPSS’ye sadece lisans (4 yıllık) mezunları katılabilirken, çift yıllarda yapılan KPSS’ye lise, ön lisans ve lisans mezunları katılabilmektedir. B Grubu (Lisans) Memurluk atamaları “merkezi atamalar” ve “kurumsal atamalar” olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır.

Tek yıllarda yapılan KPSS kaç yıl geçerli?​

Yönetmeliğin 11. Maddesine göre KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS’de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır.
 
KPSS puan türleri olan P1, P2 ve P3 hakkında detaylı bilgi verilmiştir. P1 puan türü, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerine dayalı olarak hesaplanır ve 4 yıllık lisans mezunlarını ilgilendirir. P2 puan türü ise Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin etkileri farklı olmak üzere hesaplanır. P3 puanı ise önlisans ve lisans mezunlarına yönelik olarak hesaplanır ve bu puan türü birçok kurumun memur alımlarında kullanılmaktadır.

KPSS P3 puanı için adayların Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarına cumartesi günü katılmaları gerekmektedir. Bu sınavlardan alacakları puanlar ve diğer faktörlerle birlikte tercih yapabilecekleri kurumlar için puanları belirlenmektedir. KPSS P3 puanının hesaplanabilmesi için adayların çift yıllarda girdikleri KPSS lisans sınavında belirli koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir.

P3 puan türü, mühendislik, memurluk, teknikerlik, hemşirelik, teknisyenlik ve psikolog gibi meslekler için kullanılmaktadır. P3 puan türü, hem merkezi atamalarda hem de kurumsal atamalarda kullanılmaktadır. KPSS P3 puanı, çift yıllarda Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarından alınan puandır.

KPSS puanı tercih edilen bölümler ve meslekler arasındaki ilişki detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Örneğin, KPSS P1 puanıyla hangi bölümlerin tercih edilebileceği ve hangi kadrolara atanılabileceği belirtilmiştir.

Son olarak, KPSS sınavının geçerlilik süresi ve farklı puan türleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler de paylaşılmıştır. Öğretmenlik tercihlerinde kullanılan P10, önlisans mezunlarına yönelik KPSSP93 gibi puan türleri hakkında da açıklamalar yapılmıştır.
 
Geri
Üst