P Q ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
174.960
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

P Q ne demek?​

Eğer bir P önermesi her doğru olduğunda Q önermesi de doğru oluyorsa, P önermesi mantıksal olarak Q önermesi anlamına gelir. Ancak bunun tersi doğru değildir yani Q, P yanlış olduğunda da doğru olabilir. • Mantıksal anlam ├ ile sembolize edilir. P ├ Q, • P mantıksal olarak Q anlamına gelir demektir.
Sembolik mantık ne işe yarar?
Sembolik mantığın (kısaca mantığın) kullanıldığı alanlardan birisi, matematik, geometri gibi formel bilimlerdir. Mantık, bu bilim lerin dayandığı temellerin araştımlmasmda, yapı ve işleyişinin ortaya konulmasında kullanılan bir araçdır.
Sembolik mantıkta bileşik önerme nedir?
Bileşik önermeler iki veya daha çok yargıyı birleştiren önermelerdir. Bu önermelerdeki yargılar mantık eklemleri -ise, ve, veya, ya da, ancak ve ancak- ile birbirine bağlanır.

Sembolik mantıkta tanımlanmamış ifadeler nedir?​

Formel mantığın tanımlanmamış terimleri olarak, basit önerme (P) ve mantıksal bağlar (değil, ve, veya, eğer-ise, eğer ve ancak-ise) gösterilebilir. Tanımlanan terimlere örnek olarak bileşik önerme kavramını gösterilebilir.
Ve veya ne anlama gelir?
aciklama yaparken iki ayri ogenin hem birlikte hem de ayri ayri kastedilmesi durumunda kullanilan kalip. genelde ve/veya sekline yazilir.
Önerme nedir ve örnekleri?
Doğruluk değeri bilinmese de kesin hüküm bildirip, doğru veya yanlış olan cümleler önermedir. Örnek 1: “her çift sayı iki asal sayının toplamıdır” cümlesi Goldbach Sanısı adıyla bilinen, doğruluğu ya da yanlışlığı ispatlanamamış bir önermedir.

Bileşik önermesi ne demek?​

İki ya da daha fazla önermenin ‘ve, veya, ya da, ise, ancak’ gibi bağlaçlar üzerinden birleştirilmesi ile ortaya çıkan yeni önermeler bileşik önerme olarak ifade edilir.
Veya edat mı?
Bağlaçlar veya rabıt (bağlama) edatları; kelimeleri, kelime gruplarını veya cümleleri biçim veya anlam yönüyle birbirine bağlayan kelimeler: ve, veya, ile, ama, de (da), ancak, çünkü, eğer, hâlbuki, hem … hem …, hiç değilse, ise, ki, lâkin, meğer, nasıl ki, ne …
 
Geri
Üst