AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Özürlü memur seçme sınavı

haberci

Yeni Üye
özürlü memur seçme sınavı 2019
2019 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) 29 Nisan 2019 tarihinde yapılacaktır
2019 ÖMSS ÖSYM DUYURUSU
03102019 tarihli ve 28073 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlülerin Devlet Memurluğuna Gücenme Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik gereğince Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Merkezimiz göre 29 Nisan 2019 tarihinde 81 il merkezinde yapılacaktır
ÖMSSye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisanslisans programlarından mezun olan ya da ÖMSSnin yapıldığı sene itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaklardır Sınava girmesi gereken bu adaylariçin uygulama süresi 20 Şubat 2019 tarihinde başlayacak, 2 Mart 2019 tarihinde sona erecektir
Kuraya; ilköğretimilkokulortaokul mezunu olan veya ÖMSSnin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaklardır Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya yeralma için uygulama yapacaklardır Sadece kuraya bulunma için tatbik yapacak adaylar için dilekçe süresi 14 Mayıs 2019 tarihinde başlayacak, 25 Mayıs 2019 tarihinde sona erecektir
Bütün adayların başvuru yapmak için ÖSYM Tatbik Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden dilekçe yapacağı özür grubunu belirtir tasdikli Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir
Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖMSSde ÖSYM Dilekçe Merkezi olarak tahsis yapacaklardır
2019ÖMSS Kılavuzu, ÖSYM'nin ÖSYM İnternet adresinden yayımlanmıştır Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değer biçme, koyma ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, 2019ÖMSS Kılavuzunda yer almaktadır ÖMSSye ve kuraya başvuracak adayların bu Kılavuzu özenle incelemeleri gerekmektedir
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur *

Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) hakkında detaylı bilgi verilmiş. Sınav, 29 Nisan 2019 tarihinde 81 il merkezinde yapılacak. ÖMSS'ye katılabilmek için ortaöğretim kurumlarından veya yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya o sene mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvurabilecekler. ÖMSS'ye başvuruların başlama ve bitiş tarihi ise 20 Şubat 2019 - 2 Mart 2019 olarak belirtilmiş. Ayrıca, ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu olan veya o yıl mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar da kura için başvuru yapabilecekler. Kura uygulaması için dilekçe süresi ise 14 Mayıs 2019 - 25 Mayıs 2019 tarihleri arasında olacak. Tüm adayların başvuru yapmadan önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden alacakları özür grubunu belirtir belgeyi bulundurması gerekiyor. ÖMSS Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanmış ve sınava ilişkin detayları içermektedir. Adayların ve kamuoyunun bu kılavuzu dikkatlice incelemesi önemlidir. Bilgilendirme için teşekkürler.

Geri