AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozgurluk ve sorumluluk nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Özgürlük ve sorumluluk nedir?​

Hak: İnsanların hepsinde doğuştan gelen ve bütün bireyler için aynı derecede olan kazanılmış ayrıcalıklardır. Özgürlük: Bireylerin eylemlerinde kendi iradelerini kullanabilmeleridir. Sorumluluk: Bireylerin her hangi bir konuda ve durumda üstlerine düşen görevlerdir.
Ahlak felsefesinde özgürlük ve sorumluluk nedir?
Ona göre, akıl sahibi bir varlık olan insan, özgürdür. Özgür olarak, eylemlerinin belirleyicisi olan insan, bu eylemlerin sonuçlarından da sorumludur. Özgürlük ve sorumluluk arasındaki bu iliski, ahlâklılık kavramının temelini olusturmaktadır.
Davranışı belirleyen bazı etkenler olsa dahi bireyin hayatını kontrol edebileceği anlayışını temel alan görüş nedir?
Otodeterminizm, determinizm ile indeterminizm arasında uzlaşma sağlamaya çalışan görüş olarak tanımlanabilir. Otodeterminizm öğretisine göre insan davranışını belirleyen ve etkileyen bir takım etkenler var olsa bile özgürlük kişisel olarak elde edilebilir.

Özgürlük ve sorumluluk arasında nasıl bir ilişki vardır Ödev?​

Özgürlük, insanların iradesiyle gerçekleştirdikleri ve arzuladıkları şeyi yapmasıdır. Sorumluluk ise insanların yapmak zorunda oldukları ve yapmadıkları ceza aldıkları şeylerdir. Özgürlükte ise bir işin yapılmadığı zaman cezaya gerekmez. Bu nedenle özgürlük ve sorumluluk birbirinden ayrılır.
Ahlak felsefesinde sorumluluk nedir?
Ahlak felsefesi tarihi açısından, özneyi ya da kişiyi eyleminin nedeni veya başlatıcısı olarak gören geleneksel sorumluluk anlayışı, sorumluluğun nesnel ve bireysel bir anlayışının oluşturulmasına dayanmaktadır. Dolayısıyla nedensellik ve bireysellik, klasik sorumluluk anlayışının kurulmasında temel düşüncedir.
Kader ve tevekkül arasında nasıl bir ilişki vardır?
Allah, kullarının ne yapacaklarını, nasıl yaşayacaklarını, başlarına neler geleceğini ezelde takdir etmiştir. Dolayısıyla yapıp ettiklerimiz Allah’ın yazdığı kader doğrultusundadır. Tevekkül ise kaderimizde yazılanlar konusunda Allah’a güvenmek ve teslim olmak demektir.
 
Geri
Üst