AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozgurlugun diger adi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Özgürlüğün diğer adı nedir?​

Özgürlük, erkinlik veya hürriyet, birinin engellenmeden ya da sınırlandırılmadan istediğini seçebilmesi, yapabilmesi ve hareket edebilmesi durumudur.

Farabi’ye göre insan hangi durumda özgürdür?​

Özellikle Fârâbî ve İbn Sînâ gibi filozofları derinden etkileyen bu anlayışa göre ruh için yalnızca beden değil, içinde yaşadığı dünya da bir zindandır. Gerçek özgürlük ise, ruhun bedenden kurtulması ile sağlanabilir.
Özgürlük ne demek din?
Din özgürlüğü, bir bireyin ya da toplumun, kamusal veya özel alanda dinini veya inancını yerine getirme, uygulama, ibadet etme ve öğretme özgürlüğünü destekleyen bir ilkedir. Bu kavram, genel olarak din değiştirme veya hiçbir dine mensup olmama özgürlüğünü de kapsar.

Farabi’ye göre insan tipleri nelerdir?​

Öz olarak belirtmek gerekirse, Farabi’nin insan tasavvuru, bir madde-suret, tasavvuru, bir amir-memur tasavvurudur. Bir cevher-araz ilişkisi de olan madde-suret tasavvuru, iç içe geçen üç latif varlıktan, yani akıl-ruh-nefs’ten oluşmakta, özünde akıl yer almaktadır. Her üçünün mahalli, merkezi organ “kalb”tir.

Farabi kimdir neyi savunur?​

Farabi, Sudur kuramına inanan bir düşünürdür. Ona göre Yüce Allah ilkin ilk aklı sudur yolu ile var etmiştir, ilk akıl, zatı itibariyle mümkin, başka varlığa nisbetle vâciptir. İlk akıldan ikinci akıl ve en y üksek felek meydana gelir. Daha sonra akıllar, felekler sudur yoluyla devam eder.
Din özgürlük müdür?
Özellikle, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 18. maddesi şu ifadeyi taşımaktadır: “Herkesin düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne hakkı vardır. Bu hak, dini, tek başına veya topluca, açık olarak ya da özel biçimde öğrenim, uygulama, ibadet ve dinsel törenlerle açığa vurma özgürlüğünü içerir.”
İslam, var oluş nedeni olarak insanın hayatının, malının, aklının, dininin ve neslinin korunmasını esas almaktadır. İslam, insan hak ve özgürlüklerini kendisinin var oluş nedeni olarak kabul eden sahih fıtrat dinidir.
Türk Dil Kurumu’na göre “özgürlük” şöyle tanımlanmıştır:1-Herhangi bir koşulla sınırlanmama ya da zorlamaya ve kısıtlamaya bağlı olmaksızın düşünme ve davranmadır. 2- İnsanın, her türlü dış etkiden bağımsız olarak kendi istencine ve kendi düşüncesine göre karar vermesi durumudur.
 
Geri
Üst