- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Özgeçmiş hangi Punto?
Küçük puntodan kaçının. CV’nizdeki hiçbir yazı 11 puntodan daha küçük olmamalı. Küçük punto ile yazılmış CV’ler okuması en zor CV’lerdir. CV’nizi değerlendiren kişi, CV’nizi okumaya çalışırken şaşı kalma tehlikesi geçiriyorsa, bu kişinin CV’nizin önemli bölümlerini es geçme ihtimali çok yüksektir.CV fontu ne olmali?
CV’mde hangi fontu kullanmalıyım? Bu konuda bir kararsızlık yaşıyorsanız, yurt dışında yapılan bir anketten çıkan sonuç yardımcı olabilir. Buna göre kullanmanız gereken font Helvetica. Bu font anket katılımcıları tarafından en güvenli ve profesyonel yazı tipi olarak kabul ediliyor.
CV hangi renk olmalı?
Sarı-turuncu ve sarı-yeşil gibi renkleri birlikte kullanarak cv içerisinde bir uyum bulunmasını sağlayabilirsiniz. Aynı ailede bulunmakta olan renklerin dışında turuncu-mavi gibi zıt renkleri de bir arada kullanarak bir renk harmonisi elde edebilirsiniz. Kısacası; Dikkat çeken renkleri tercih edin.Resmi yazı fontu nedir?
Madde 7- Resmî yazışmalarda A4 (210×297 mm) ve A5 (210×148 mm) boyutunda kağıt kullanılır. Madde 8- Bilgisayarla yazılan yazılarda “Times New Roman” yazı tipi ve 12 karakter boyutunun kullanılması esastır. Rapor, form ve analiz gibi özelliği olan metinlerde farklı yazı tipi ve karakter boyutu kullanılabilir.
Dikkati Yoğunlaştıran Renkler ve Kullanım Alanları
En akılda kalıcı renk hangisi?
Dünyada neden mavi renkli kalemlerin tercih edildiğini sanırım birçok kimse düşünmemiştir. Mavi kalemle yazılan yazılar hafızada daha çabuk ve kalıcı olarak yer almaktadır.
Windows font nasıl yüklenir?
Windows’a Yeni Yazı Tipleri Eklemek- 1- “Başlat / Denetim Masası” yolunu takip ederek Denetim Masası’nı açın.
- 2- Denetim Masası açıldığında.
- 3- Bu noktada, bilgisayarınıza yüklenmiş olan ve birer dosya ile belirtilen yazı tiplerinin tamamını görebilirsiniz.
- 4- Karşınıza “Yazı Tipi Ekle” isimli yeni bir pencere gelecek.