AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ozellestirme idaresi Baskani kim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Özelleştirme idaresi Başkanı kim?​

Ankara. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığına, Kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır getirildi.

Özelleştirme idaresi başkanlığı nereye bağlı?​

başbakan’a bağlı, tüzel kişiliği olan, özel bütçeli bir kuruluştur. görevleri arasında, özelleştirme yüksek kurulu’nun kararlarını uygulamak ve özelleştirme ile ilgili her türlü işlemleri yürütmek yer alır.
Özelleştirme idaresi ihaleleri nasıl yapılır?
11. İdare ihale işlemlerini 4046 sayılı Kanun çerçevesinde yürütmektedir….
- İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile gerçekleştirilecektir.
- Teklif Sahipleri ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla taşınmaz için teklif verebilirler.
Özelleştirme Yüksek Kurulu kimlerden oluşur?
Kurulan Araştırma Altyapıları Komisyonu başkanlığını Sanayi ve Teknoloji Bakanı yaparken üyeler, Milli Eğitim Bakanı’ndan, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve yenilik Politikaları Kurulu ile Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Başkanvekilleri’nden ve Strateji ve Bütçe Başkanı’ndan oluşacak.

Ahmet Aksu Kimdir?​

Sağlık-Sen Kurucu Genel Başkanı olana dek çeşitli dernek, vakıf ve STK’ların kurucu ve yöneticiliğini yaptı. Ayrıca Memur-Sen Konfederasyonunun kurucuları arasında yer aldı. 2003-2008 yılları arasında Memur-Sen Genel Başkanlığını yapmıştır. İyi derecede İngilizce bilen Aksu evli ve 2 çocuk babasıdır.

En fazla özelleştirme hangi yılda yapılmıştır?​

2013’te özelleştirme gelirlerinde zirve kaydedilmişti Türkiye’nin özelleştirme gelirlerinde 2013 yılında 12,5 milyar dolarla en yüksek seviye kaydedilmişti. 2013’te özellikle elektrik dağıtım şirketleri ve hidroelektrik santralleri özelleştirmeleri öne çıkmıştı.
Maliye Bakanlığı hangi kuruma bağlıdır?
Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, hazine ve maliye işlerinden sorumlu olan bakanlıktır.
Özelleştirme ihale komisyonu kaç kişiden oluşur?
Değer tespit ve ihale komisyonları kuruluş ita amiri olan genel müdürü veya genel müdürün verdiği yetkiye istinaden genel müdür yardımcısı başkanlığında beş asil üye ve beş yedek üyeden oluşturulur. Kuruluşun yetkilendirilmesi halinde yazılacak yazıda verilen yetkinin usul ve esasları açık ve net olarak belirtilir.

Yüksek Planlama Kurulu kime bağlıdır?​

Yüksek Planlama Kurulu’na (YPK) verilen yetkilerin büyük bölümü artık Cumhurbaşkanı’nda toplanacak. Özelleştirmelerde ilk ve son karar da Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olacak. ÖZELLEŞTİRMELERDE artık ilk ve son kararı Cumhurbaşkanı verecek.

Ahmet Aksu kimdir ne iş yapar?​

Geri