Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ozel yurtlarin denetimini kim yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Özel yurtların denetimini kim yapar?​

a) Denetleme, gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişilerinin tabi oldukları mevzuat hükümleri ve bu Yönetmelikte belirtilen esaslar dikkate alınarak yapılır. b) Yurtlar, bu Yönetmeliğe göre gerekli görüldüğünde Bakanlıkça, mülki idare amirleri tarafından ise hazırlanan plan doğrultusunda yılda iki defa denetlenir.

Özel apart ücretleri ödenecek mi?​

Evet, Özel yurtlar öğrencilerden sene başında peşin aldıkları ücretleri , yurt yönetmeliğinde yer alan ücretlerin geri iadesi maddesinde yer alan tanıma göre , özel yurtta konaklayan öğrencilere geri iade edecekler.
Lise yurtlarında kimler kalabilir?
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
Kız yurdunda erkek müdür olur mu?
Kız öğrencilerinin barındığı kurumlarda kadın, erkek öğrencilerinin barındığı kurumlarda erkek yönetici görevlendirilecek. Her kurum, lisans mezunu ve öğrenci barınma hizmetleri yönetici sertifikasına sahip bir müdür tarafından yönetilecek.

Özel yurtlar Kyk’ya bağlandı mı?​

Bu kurumların tamamı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlıydı. Ancak yükseköğretim öğrencilerine hizmet veren özel yurtların KYK’ya devredilmesine karar verildi.

Liseliler özel yurtta kalabilir mi?​

Bakan Yılmaz, denetlemelerin yapıldığını ve bir olumsuzluk olmadığını söylese de yurdun ‘Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’ne aykırı olduğu belirtiliyor. Yönetmeliğe göre ortaöğretim (Lise) ve yükseköğretim (üniversite) düzeyi dışındaki öğrenciler için yurt açma yetkisi sadece Milli Eğitim Bakanlığı yetkisinde.
Kız yurdu müdürü nasıl olunur?
Nasıl Yurt Müdürü Olunur?
- Lise ya da üniversite mezunu olmak,
- Sınavsız atama ile alan kurumlara ilgili yeteneklerin bulunduğu CV ile başvurmak,
- Sınav sonrası mülakat ve atama ile alan kurumların sınavlarına girerek süreci takip etmek,
KYK yurt müdürü ne iş yapar?
Yurt müdürü, öğrencilerin konakladığı yurtların idaresinden sorumludur. Beslenme, ısınma gibi temel ihtiyaçların sağlanma süreciyle birlikte mali süreçlerin de tümünü yöneten, yurttaki en yetkili kişidir.

Özel Yüksek Öğrenim Yurtları nereye bağlı?​

Bu düzenleme ile Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesinde Yükseköğrenim Özel Barınma Hizmetleri Daire Başkanlığı kuruldu.

Disiplin Yönetmeliği ne demek?​

Bu Yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve yönergelerin öğrencilere yüklediği görevleri yükseköğretim kurumu içinde ve dışında yerine getirmeyen, uyulması gerekli hususlara uymayan, yasaklanan işleri yapan veya öğrencilik sıfat, şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayan hal ve harekette bulunan öğrencilere verilecek disiplin …
Öğrenci yurtlarını kim denetler?
MADDE 36 – (1) Yurtlarda, Bakanlık tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre özel hizmet ve gece hizmetleri verilir. Bu hizmeti yürütmek üzere gerekli personel bulundurulur. Özel hizmet ve gece hizmeti, hizmetin devamıdır. MADDE 37 – (1) Yurtlar, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı tarafından denetlenir.
Özel öğrenci pansiyonu açılabilmesi için en az kaç öğrenci olması gerekir?
a) Öğrenci yurdu için en az kırk öğrenci. b) Öğrenci pansiyonu için en az otuz öğrenci. (2) Kurum kontenjanlarının belirlenmesine ilişkin usul, esas ve standartlar Bakanlıkça belirlenir.

Pansiyonda misafir öğrenci kalabilir mi?​

Pansiyonlarda, parasız ve paralı yatılı öğrenciler ile bu Yönetmelik kapsamına giren görevliler ve Milli Eğitim Bakanlığınca izin verilenler dışında hiç kimse barındırılamaz. Parasız yatılı öğrencilere ayrılan kontenjanlara,paralı yatılı öğrenci alınamaz.

Disiplin suçu ne demek?​

Disiplin suçu nedir- Disiplin suçunu, kamu hizmeti düzenini bozan eylemler bütünü olarak tanımlayabiliriz. Nitekim kurumun iç düzenini bozmaya yönelik davranışlara disiplin suçları, disiplin suçlarına uygulanan yaptırımlara ise disiplin cezası denilmektedir.
Lisede disiplin suçları nelerdir?
a) Kınama, b) Okuldan kısa süreli uzaklaştırma, c) Okul değiştirme, ç) Örgün eğitim dışına çıkarma cezalarından biri verilir.
Apart nereye şikayet edilir?
Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre oluşturulan iletişim merkezinde, www.alo176.gov.tr web adresinden ya da “176” çağrı merkezinden 7/24 “Canlı Destek” ve “Başvuru Sorgulama” hizmetleri veriliyor.

KYK yurtları misafir öğrenci kabul ediyor mu?​

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından yurt ücretleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Üniversite öğrencileri KYK yurtlarında misafir öğrenci olarak kalabiliyorlar.

Özel öğrenci pansiyonu açabilmek için en az kaç kişilik öğrenci kontenjanı bulunmalıdır?​

(4) Ortaokul, imam-hatip ortaokulu veya ortaöğretim kurumları öğrencilerine barınma hizmeti veren kurumlarda yatakhaneler en az üç, en fazla altı öğrenci; yükseköğrenim öğrencile- rine barınma hizmeti veren öğrenci yurt ve pansiyonlarında yatakhaneler en az bir veya üç, en çok altı öğrenci, öğrenci apartı en az bir …
Özel yurtta kalmak için öğrenci olmak şart mı?
Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’ne göre Üniversite öğrencisi olmayanlar Yurtlarda kalamazlar.
Ozel yurtlar nereye bağlı?

KYK Yurtları kime bağlı?​

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı, 22 Ağustos 1961 tarihinde kurulan ve yüksek öğrenim gören ve maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amaçlayan tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi özel bütçeli ve sosyal amaçlı hizmet veren …

Pansiyonlarda kimler yemek yiyebilir?​

(Değişik fıkra: 24/1/2011 – 2011/1359 K.) Bakanlık müfettişleri veya Bakanlıkça görevlendirilen diğer kişiler ile okullardan gelen öğretmen ve öğrenci grupları, ücretlerini ödeyerek pansiyonda yemek yiyebilir.

Geri