- Konu Yazar
Özel yurtlar kac tl?
Özel kız öğrenci yurtları 900 TL ile 2500 TL arasında olacaktır. Öğrenci yurdu vakıf özellikli yurtların 800 TL ile 1500 TL arasında, Rezidans kız öğrenci yurtları için 1400 TL ile 3000 TL arasında, Apartlar için hizmet özelliklerine göre 900 TL ile 1800 TL arasında olacak.Özel yurtlarda kimler kalabilir?
a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak, b) Taksirli suçlar hariç herhangi bir suçtan dolayı 6 ay veya daha fazla hapis cezası almamak ve kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmamak, c) Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmamak, şartları aranır.Özel yurtlarda yemek ücretli mi?
Özel yurtlarda yemek yardımı yoktur. Tam pansiyon bir yurtta kalıyorsanız yemek dahil ücret ödersiniz. Yarım pansiyon bir yurtta kalıyorsanız sabah kahvaltınız ve akşam yemeğiniz ücrete dahilken öğle yemeğiniz dahil değildir.
Ensar Vakfı Yurtları ücretli mi?
İlk olarak İstanbul Üsküdar’da Ensar Vakfı İcadiye Kız Öğrenci Yurdu’nu aradık. ‘Namazda, sohbette iştirak edebilecek öğrencileri’ bulmak için mülakat yaptıklarını öğreniyoruz. 3, 4 ve 6 kişilik odalar olmak üzere yıllık ücretin 17 bin 160 lira olduğu söyleniyor.Yurtta yemek var mı?
KYK yurtlarında öğle yemeği çıkmamaktadır. Öğle yemeği için dışarı çıkabilir veya yurda yemek söyleyebilirsiniz. Devlet, KYK yurtlarında kalan her öğrenciye kahvaltı ve akşam yemeği için günlük yemek yardımı yapmaktadır.Üniversite yurtları ücretli mi?
Asil olarak yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler oda seçimi yapamamaktadır. Yurt ücretleri 2021-2022 eğitim yılında aylık en az 300 TL olacaktır. Ancak yeni yapılan ve görece diğer yurtlardan daha iyi imkanları bulunan bazı devlet yurtlarının ücretleri 300-500 TL arası değişmektedir.
Ülke genelinde birçok yeni KYK yurdu inşa edildi. Yeni inşa edilen yurtlarda odalar çoğunlukla standart olarak 3 kişiliktir. Ancak genele baktığımız zaman yurt odaları 4-5-6 kişilik olarak değişmektedir.