Ozel yurtlar hangi kuruma baglidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Özel yurtlar hangi kuruma bağlıdır?​

Bu kurumların tamamı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlıydı. Ancak yükseköğretim öğrencilerine hizmet veren özel yurtların KYK’ya devredilmesine karar verildi.

Özel yurtlara devlet desteği var mı?​

Yüksek öğrenim yurtları bulunan vakıf ve derneklere barınma ve beslenme yardımı olarak bütçeden ödeme yapılacak. Hangi yurda destek ödeneceğine Gençlik ve Spor Bakanlığı karar verecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, vakıf ve derneklere öğrenci yurtları için barınma ve beslenme yardımı yapacak.
Robert Koleji Yatılı mı?
Robert Kolej’in yatılı bölümü var mıdır ve öğrenci profili nasıldır? 2021-22 akademik yılında 55 farklı ilden gelen 1042 öğrenci Robert Kolej’de eğitim almaktadır. Okulumuzun yatılı bölümü vardır. İstanbul dışından 90 kız ve 97 erkek öğrenciye yatılılık imkanı sağlanmaktadır.
Özel yurtlar kim tarafından denetlenir?
Özel hizmet ve gece hizmeti, hizmetin devamıdır. MADDE 37 – (1) Yurtlar, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı tarafından denetlenir.

Özel yurtlar hangi kanuna tabi?​

Kanun: 24/3/1950 tarihli ve 5661 sayılı Yüksek Öğre- nim Öğrenci Yurtları ve Aşevleri Hakkındaki Kanuna Ek Kanunu, ifade eder.

Özel yurtlara devlet desteği ne kadar?​

“Ne kadar ödeme yapıldı?” Vergi muafiyeti tanınan ve kamu yararına çalışan bu vakıflara ve derneklere ait yükseköğrenim yurtlarına 2020 yılı için barınma yardımı 8 TL, beslenme yardımı için de 13.5 TL günlük, toplamda ise öğrenci başına aylık 645 TL ödeme yapıldı. Bu rakam 2021 yılında 770 TL’ye yükseltildi.
Robert Koleji Yurt odaları kaç kişilik?
Robert Kolej’in öğrenci yurtları 97 erkek 90 kız olmak üzere 187 öğrenciye ev sahipliği yapar. Farklı yaşlarda öğrencilerin bir arada yaşadığı yurtlarda; öğrenciler, yurt yöneticileri ve üniversiteye devam eden yurt asistanları ile sürekli olarak desteklenir.
Üniversite yurtlarını kim denetler?
ÜNİVERSİTELERİN kendi bünyelerinde bulunan özel yurtları artık Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) denetleyecek. Üniversite yurtlarının açılışı, denetimi, yöneticilerinin atanması gibi işlemler bakanlıkça yapılacak. 30 Eylül’e kadar bakanlıktan ruhsat almayan yurtların ise faaliyet izni iptal edilecek.
Aileye haber verilmiyordu kesinlikle . Zaten belli bir izin hakkınız var yani kullanabilirsiniz.

Geri