Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ozel yurtlar hangi kanuna tabi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
41.970
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Özel yurtlar hangi kanuna tabi?​

Yurt personelinin, Sosyal Güvenlik Kurumunca belirlenen sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası esaslarına bağlı olarak, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde en az bir yıl süreli ve yazılı sözleşme ile çalıştırılmaları zorunludur.

Özel yurtlar hangi kuruma bağlıdır?​

Özel yurtlar hangi kuruma bağlıdır?
Bu kurumların tamamı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlıydı. Ancak yükseköğretim öğrencilerine hizmet veren özel yurtların KYK’ya devredilmesine karar verildi.

Yükseköğrenim özel barınma hizmetleri nedir?​

Yükseköğrenim özel barınma hizmetleri nedir?
s) Yükseköğrenim öğrenci yurdu: Bağımsız girişi bulunan bir veya ortak bir taşınmazın üzerinde tamamı kuruma ait birden fazla binadan oluşan, öğrenci odaları ve ortak kullanım alanları bulunan, toplu hizmetlerin sunulduğu kurumu, ifade eder.

Özel öğrenci yurtlarını kim denetler?​

Yürürlükteki uygulamaya göre özel yurtları bakanlık sadece ‘gerekli gördüğü’ zaman denetliyor. Bunun dışında denetimi ‘yılda iki kez’ mülki amirlikler yapıyor.

Özel yurtlar kim tarafından denetlenir?​

Özel yurtlar kim tarafından denetlenir?
Özel hizmet ve gece hizmeti, hizmetin devamıdır. MADDE 37 – (1) Yurtlar, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı tarafından denetlenir.

GSB barınma yardımı ne kadar?​

GSB barınma yardımı ne kadar?
Yurtlarımızda barınan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımı; 2021-2022 öğretim dönemi için yurtların hizmete açılış tarihinden itibaren sabah kahvaltısı yardımı 6,00 TL, akşam yemeği yardımı ise 13,00 TL olmak üzere toplam 19,00 TL olarak uygulanmaktadır.

Üniversite yurtlarını kim denetler?​

ÜNİVERSİTELERİN kendi bünyelerinde bulunan özel yurtları artık Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) denetleyecek. Üniversite yurtlarının açılışı, denetimi, yöneticilerinin atanması gibi işlemler bakanlıkça yapılacak. 30 Eylül’e kadar bakanlıktan ruhsat almayan yurtların ise faaliyet izni iptal edilecek.

Lise Öğrencisi özel yurtta kalabilir mi?​

Lise Öğrencisi özel yurtta kalabilir mi?
Ortaokul ve ortaöğretim öğrencileri, müstakil binalarda ve sadece öğrenci yurtlarında veya öğrenci pansiyonlarında barınabilecek. Taslakta, özel barınma hizmeti sunacak kurumların asgari kontenjanı da belirleniyor.
 
Özel yurtlar, yükseköğrenim öğrencilerine hizmet veren yurtların Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olması gerekmektedir. Ancak yükseköğretim öğrencilerine hizmet veren özel yurtların KYK'ya devredilmesine karar verilmiştir.

Yükseköğrenim özel barınma hizmetleri ise öğrenci yurdu tanımı altında değerlendirilmektedir. Bu hizmet, bağımsız girişi bulunan birden fazla binadan oluşan, öğrenci odaları ve ortak kullanım alanları bulunan, toplu hizmetlerin sunulduğu bir kurumu ifade etmektedir.

Özel yurtların denetlenmesi ise Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı tarafından gerçekleştirilmektedir. Ayrıca yürürlükteki uygulamaya göre özel yurtları bakanlık sadece gerekli gördüğü zaman denetlemekte olup, mülki amirlikler yılda iki kez denetim yapmaktadır.

GSB barınma yardımı ise yurtlarda barınan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımını ifade etmektedir. 2021-2022 öğretim dönemi için sabah kahvaltısı yardımı 6,00 TL, akşam yemeği yardımı ise 13,00 TL olmak üzere toplam 19,00 TL olarak uygulanmaktadır.

Üniversitelerin kendi bünyelerinde bulunan özel yurtlar artık Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından denetlenecektir. Üniversite yurtlarının açılışı, denetimi ve yöneticilerinin atanması gibi işlemler bakanlıkça gerçekleştirilecektir.

Son olarak, lise öğrencilerinin özel yurtlarda kalabilmesi için, müstakil binalarda ve sadece öğrenci yurtlarında veya öğrenci pansiyonlarında barınması gerekmektedir. Taslakta, özel barınma hizmeti sunacak kurumların asgari kontenjanı da belirlenmektedir.
 
Geri
Üst