Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ozel yuk tasima nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Özel yük taşıma nedir?​

Yük bakımından büyük ve taşınması için özel donanıma sahip araçların,taşıması gereken çeşitli yük veya eşyalar vardır. Bu tür yük ve eşya taşımalarında, trafik güvenliğini tehlikeye sokacağı için bu tür taşımacılık yapacak araçlara özel izin belgesi alınması gereklidir.

Yük taşıma izni nasıl alınır?​

Yük Taşıma Aracı Güzergâh Kullanım İzin Belgesi müracaat için gerekli belgeler;
- Taşımacı/Alt Taşımacıya ait TC Kimlik No’lu Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
- Vekil ile müracaat halinde, vekâletname fotokopisi (Aslı ibraz edilecektir),
- Araç Tescil Belgesi (Kullanım Amacı Yük Nakli-Ticari) fotokopisi,
- İlgili oda faaliyet belgesi,
Nakliyecilere kısıtlama var mı?
Sokağa çıkma yasağında nakliyat ve lojistik sektörü çalışanları Şehir içi nakliyat için kısıtlama olabilirken şehirler arası nakliyat seferlerinde ise kısıtlama yoktur. Yani şu anda Şehirler arası taşımacılık yapan lojistik veya nakliye için bir yasak yok diyebiliriz.
Sokağa çıkma yasağı ev taşıma izni nasıl alınır?
Sokağa çıkma yasağında ev taşıma izni valilik ve kaymakamlıklar aracılığı ile alınır. Bazen de açıklanan kısıtlama maddelerinde ikametgah belgesi ve seyahat izin belgesi şartı ile taşınmaya izin verilir. Bu durumlarda e devlet sistemi üzerinden oturum yeri belgesi ile seyahat izin belgesi çıktısını almanız gereklidir.

Entegre lojistik faaliyetleri nelerdir?​

Çoğunlukla kabul edilmiş olan Entegre Lojistik Destek faaliyetleri; Güvenilirlik mühendisliği, İdame Edilebilirlik Mühendisliği ve Bakım (Önleyici ve Düzeltici) Planlaması Tedarik (Yedek Parça) Desteği (ASD tarafından tanımlanmış S2000M şartnamesi gibi) Destek ve Test Ekipmanları / Ekipman Desteği.

Entegre lojistik ana faaliyetleri nelerdir?​

Entegre lojistik yönetimi, depolama, depo yönetim sistemleri, ulaşım yönetimi, envanter yönetimi, gerçek zamanlı konum sistemleri ve tersine lojistik olmak üzere 6 adımdan oluşmaktadır. Entegre lojistik yönetiminin bu adımları, sürecin çok daha profesyonel şekilde yönetilmesini sağlamak için geliştirilmiştir.
 
Geri
Üst