AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel universiteler hangi kanuna tabi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Özel üniversiteler hangi kanuna tabi?​

Madde 32 — Vakıf yükseköğretim kurumları 2547 sayılı Kanunun vakıf yükseköğretim kurumları ile ilgili ek Maddelerinde aksine bir hüküm bulunmadığı sürece 2547 sayılı Kanunun bütün hükümlerine uymakla yükümlüdürler.

Üniversite kurulması için kaç fakülte?​

Kanun değişikliği ile üniversitede Fen-Edebiyat Fakültesi kurma zorunluluğu kalkarken, ihtiyaca göre belirlenecek fakülte kurma zorunluluğu yerine, en az üç fakültenin bulunması zorunluluğu getirildi. Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.
2809 sayılı kanun nedir?
2809 Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu.
Özel üniversite araştırma görevlisi hangi kanuna tabi?
Vakıf yükseköğretim kurumlarında görev alacak olan akademik ve idari personelin çalışma esasları 2547 sayılı Kanunda devlet üniversiteleri için öngörülen hükümlere tabidir. Bu personelin aylık ve diğer özlük hakları bakımından ise 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri uygulanır.

YÖK hangi kanuna bağlı?​

Madde 6 – (Değişik: 2/12/1987 – KHK – 301/1 md.) a.Yükseköğretim Kurulu, tüm yüksek öğretimi düzenleyen ve yükseköğretim kurumları- nın faaliyetlerine yön veren, bu kanunla kendisine verilen görev ve yetkiler çerçevesinde özerkli- ğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip, bir kuruluştur.

Fakülte kurulmasına kim karar verir?​

Yükseköğretim kurumları içinde bölüm açılmasına, birleştirilmesine veya kapatılmasına doğrudan veya üniversitelerden gelecek önerilere göre Yükseköğretim Kurulu karar verir.
Bir üniversite nasıl kurulur?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Kanunda gösterilen usul ve esaslara göre, kazanç amacına yönelik olmamak şartı ile vakıflar tarafından, Devletin gözetim ve denetimine tabi yükseköğretim kurumları kurulabilir. Kanun, üniversitelerin ülke sathına dengeli bir biçimde yayılmasını gözetir.
7141 sayılı kanun nedir?
Köklü üniversitelerin bölünerek yeni üniversitelerin kurulmasını içeren, 7141 sayılı “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
130. madde, vakıflar tarafından kurulan yükseköğretim kurumlarını (malî ve idarî konular dışında), Devlet üniversi- teleriyle aynı hükümlere tabi tuttuğuna göre, “Devletin gözetimi ve denetimi” görevi, Yükseköğretim Kuruluna aittir.
SAYIŞTAY’ın DENETLEYEMEDİĞİ KURUMLAR : Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, Köy, Futbol federasyonu, Vakıf üniversiteleri, Tcmb dış harcamalarını ve sermayesinin %50’den azı devlete ait kuruluşları.
Üniversitelerin mali denetimini kim yapar?
Dolayısıyla, üniversitelerin Maliye Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulunun denetimine yasal olarak tabi olduğu tartışmasızdır. Zira, üniversitelerin bütçe finansmanının yüzde 90’nı karşılayan Maliye Bakanlığının aktardığı kaynağın nasıl kullanıldığını denetlemesi oldukça doğal bir durumdur.
Kaymakamlık Mütevelli heyeti kimlerden oluşur?
Mütevelli Heyeti, 5263 sayılı Kanunla değiştirilmiş ve 09.12.2004 tarih ve 25665 sayılı resmi gazetede yayımlandığına göre şöyle oluşmuştur; Vakfın Başkanı Kaymakam olup, Belediye Başkanı, Mal Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, İlçe Tarım Müdürü, İlçe Müftüsü ile ilçe dâhilinde İlçe Kaymakamı’nın …

Mütevelli heyet kimlerden oluşur?​

b) Mütevelli Heyeti : Belediye Başkanı, Malmüdürü, Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Grup Başkanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü,Müftü ile her faaliyet dönemi için muhtarların kendi aralarından seçecekleri 2 muhtar üye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının seçeceği 2 üye ve ilçede yardım amaçlı …
 
Geri
Üst