AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Özel üniversite ücretleri 2009

haberci

Yeni Üye
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ:
İngilizce hazırlık ve lisans programlarının ücretleri KDV hariç toplam 19 bin 750 TL Ön lisans programları ve İngilizce hazırlık KDV hariç 10 bin 900 TL
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ:
Tıp ve Diş Hekimliği fakülteleri KDV dahil 18 bin TL Mühendislik Fakültesi KDV dahil 16 bin 500 TL, diğer lisans programları ve İngilizce hazırlık KDV dahil 14 bin 500 TL Ön lisans programları için KDV dahil 12 bin TL
BİLKENT ÜNİVERSİTESİ:
Bütün bölüm ve programların ücreti KDV dahil 16 bin 900 TL
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ:
Bütün lisans bölümleri ve hazırlık sınıfı KDV hariç 13 bin 500 TL Ön lisans programları KDV hariç 6 bin 750 TL
İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ:
Tıp fakültesi KDV hariç 26 bin TL, FenEdebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü KDV hariç 13 bin TL, Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu bölümleri KDV hariç 6 bin 500 TL Afiyet Yüksekokulu, Besin ve Diyetetik, Fizik Çare ve Rehabilitasyon bölümleri KDV hariç 7 bin 500 TL, Ebelik bölümü KDV hariç 6 bin 500, iş yüksekokulu programları KDV hariç 5 bin 500 TL
İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ:
Mühendislik Mimarlık Fakültesi KDV dahil 18 bin 960 TL, Hukuk Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi KDV dahil 18 bin 500 TL, İktisadi ve Yönetimsel Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi KDV dahil 17 bin 640 TL, İngilizce hazırlık KDV dahil 17 bin 500 TL, meslek yüksekokulları KDV dahil 9 bin 980 TL
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ:
Bütün bölümler, meslek yüksekokulu ve hazırlık sınıfları KDV hariç 16 bin 500 TL
DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ:
İngilizce lisans programları KDV dahil 17 bin 940 TL
Türkçe lisans programları KDV dahil 16 bin 800 TL Lisans programlarının İngilizce hazırlık sınıfı KDV dahil 17 bin 940 TL Iş yüksekokullarının Türkçe gündüz programlarında KDV dahil 5 bin 820 TL, Türkçe ikinci öğretim programlarında ise KDV dahil 6 bin 720 TL
İZMİR ÜNİVERSİTESİ:
Mühendislik Fakültesi KDV dahil 14 bin TL, İktisadi ve Yönetimsel Bilimler Fakültesi ile FenEdebiyat Fakültesi KDV dahil 13 bin TL, İngilizce hazırlık sınıfı KDV dahil 11 bin TL Iş Yüksekokulu KDV dahil 8 bin TL
ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ:
İngilizce hazırlık dahil İşletme ve Mühendislik programları KDV dahil 25 bin TL
İSTANBUL VERI ÜNİVERSİTESİ:
Iş yüksekokulu İşletme Yönetimi (uzakta eğitim) programının İngilizce hazırlık ve öteki sınıfları KDV hariç 9 bin 500 TL
Öteki bütün fakülteler ve meslek yüksekokulu programlarının İngilizce hazırlık programı KDV hariç 17 bin TL Bütün fakülteler ile iş yüksekokuluna ast diğer bütün programlar KDV hariç 18 bin 400 TL
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ:
FenEdebiyat, Mühendislik, İktisadi ve Yönetimle Ilgili Bilimler ve Iletişim fakülteleri KDV hariç 16 bin TL Hukuk Fakültesi KDV hariç 17 bin TL Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu KDV hariç 10 bin TL Sosyal Bilimler MYO ve Teknik Bilimler MYO 7 bin TL Hazırlık sınıfı KDV hariç 15 bin TL
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ:
İngiliz Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı, MatematikBilgisayar, Istatistik, Ekonomi ve Finans, Muhasebe ve Finans Yönetimi, İşletme (Türkçe), Gazetecilik Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Sinema ve Televizyon bölümleri KDV hariç 14 bin TL
Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, ElektrikElektronik Mühendisliği ve Mektep Öncesi Öğretmenliği bölümleri KDV hariç 16 bin TL Hukuk Fakültesi 17 bin TL Öteki lisans programları KDV hariç 15 bin TL
Ön lisans programlarından öğretim dili İngilizce, Rusça ve İspanyolca olan programlar ile Mimari Restorasyon, Yiyecek Teknolojisi, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Moda Tasarımı, Otomotiv Teknolojisi, Radyo ve Televizyon Programcılığı ile Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programlarının gündüz ve ikinci öğretim ücreti KDV hariç 7 bin 500 TL Bilgi Güvenliği Teknolojisi (İngilizce), Bilgisayar Teknolojisi (İngilizce) gündüz ve ikinci öğretim eğitim ücreti KDV hariç 9 bin 500 TL Diğer ön lisans programlarının gündüz ve ikinci öğretim ücretleri ise KDV hariç 7 bin TL Uzakta öğretim yapılan ön lisans programlarının öğretim ücreti KDV hariç 3 bin TL
Bütün lisans programlarının İngilizce hazırlık eğitimi ücreti KDV hariç 13 bin TL Ön lisans programlarının İngilizce hazırlık eğitimi gündüz ve ikinci öğretim ücreti KDV hariç 7 bin TL
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ:
Diş Hekimliği Fakültesi KDV hariç 30 bin TL, Tıp Fakültesi KDV hariç 25 bin TL, Eczacılık Fakültesi KDV hariç 22 bin 500 TL, MühendislikMimarlık Fakültesi KDV hariç 18 bin TL, FenEdebiyat Fakültesi, Iletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Ticari Bilimler Fakültesi, yabancı dil hazırlık programları KDV hariç 15 bin TL Eğitim Fakültesi ile Sıhhat Bilimleri Fakültesi KDV hariç 10 bin TL
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ:
Bütün lisans programları ve İngilizce hazırlık programı KDV hariç 12 bin 704 TL Ön lisans programları KDV hariç 6 bin TL *

Merhaba, özel üniversitelerin 2009 yılına ait ücretleri hakkında detaylı bilgiler vermişsiniz, teşekkürler.

- **Bahçeşehir Üniversitesi:** İngilizce hazırlık ve lisans programları için toplam ücret KDV hariç 19.750 TL, ön lisans programları ve İngilizce hazırlık için ise KDV hariç 10.900 TL.
- **Başkent Üniversitesi:** Tıp ve Diş Hekimliği fakülteleri için KDV dahil 18.000 TL, Mühendislik Fakültesi için KDV dahil 16.500 TL, diğer lisans programları ve İngilizce hazırlık için KDV dahil 14.500 TL, ön lisans programları için ise KDV dahil 12.000 TL.
- **Bilkent Üniversitesi:** Tüm bölüm ve programların ücreti KDV dahil 16.900 TL.
- **Çağ Üniversitesi:** Bütün lisans bölümleri ve hazırlık sınıfı için KDV hariç 13.500 TL, ön lisans programları için KDV hariç 6.750 TL.
- **İstanbul Bilim Üniversitesi:** Farklı bölümlerin KDV hariç ücretleri şu şekilde: Tıp Fakültesi 26.000 TL, Psikoloji bölümü 13.000 TL, Hemşirelik ve Sağlık Yüksekokulları 6.500 TL, Afiyet Yüksekokulu, Besin ve Diyetetik gibi bölümler 7.500 TL. İş yüksekokulu programları ise 5.500 TL.
- **İstanbul Kültür Üniversitesi:** Fakültelere göre değişen ücretler şu şekilde: Mühendislik-Mimarlık Fakültesi 18.960 TL, Hukuk Fakültesi 18.500 TL, İngilizce hazırlık 17.500 TL, meslek yüksekokulları 9.980 TL.
- **Çankaya Üniversitesi:** Bütün bölümler, meslek yüksekokulu ve hazırlık sınıfları için KDV hariç 16.500 TL.
- **Doğuş Üniversitesi:** İngilizce lisans programları için KDV dahil 17.940 TL, Türkçe lisans programları için KDV dahil 16.800 TL, İş yüksekokulları programları için KDV dahil 5.820 TL, Türkçe ikinci öğretim programları için KDV dahil 6.720 TL.
- **İzmir Üniversitesi:** Mühendislik Fakültesi için KDV dahil 14.000 TL, İktisadi ve Yönetimsel Bilimler Fakültesi, FenEdebiyat Fakültesi için KDV dahil 13.000 TL, İngilizce hazırlık sınıfı için KDV dahil 11.000 TL, İş Yüksekokulu için KDV dahil 8.000 TL.
- **Özyeğin Üniversitesi:** İşletme ve Mühendislik programları için KDV dahil 25.000 TL.
- **İstanbul Veri Üniversitesi:** İşletme Yönetimi programı için İngilizce hazırlık ve diğer sınıflar için KDV hariç 9.500 TL, diğer programlar için KDV hariç 17.000 TL.
- **Kadir Has Üniversitesi:** Fakülte bazında ücretler şu şekilde: FenEdebiyat, Mühendislik, İktisadi ve Yönetimsel Bilimler ve İletişim Fakülteleri 16.000 TL, Hukuk Fakültesi 17.000 TL, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 10.000 TL, Sosyal ve Teknik Bilimler MYO'lar için ise 7.000 TL. Hazırlık sınıfı için 15.000 TL.
- **İstanbul Aydın Üniversitesi:** Farklı bölümlerin KDV hariç ücretleri: Dil ve Edebiyat, Matematik, İstatistik, Ekonomi, Muhasebe ve Finans gibi bölümler 14.000 TL, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği gibi bölümler 16.000 TL, Hukuk Fakültesi 17.000 TL.
- **Yeditepe Üniversitesi:** Fakülte bazında ücretler (KDV hariç): Diş Hekimliği 30.000 TL, Tıp 25.000 TL, Eczacılık 22.500 TL, Mühendislik-Mimarlık 18.000 TL, FenEdebiyat, İletişim, Hukuk gibi fakülteler 15.000 TL, Eğitim ve Sağlık Bilimleri Fakültesi 10.000 TL.
- **Beykent Üniversitesi:** Lisans ve İngilizce hazırlık programları için KDV hariç 12.704 TL, ön lisans programları için KDV hariç 6.000 TL.

Geri