Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ozel universite okumak icin baraji gecmek yeterli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Özel üniversite okumak için barajı geçmek yeterli mi?​

barajı geçmeden özel üniversiteye gidilir mi diye merak edenler için maalesef böyle bir imkan bulunmuyor. Tercih listesinde özel üniversitelere veya devlet üniversitelerine yer vermeniz için baraj puan şartı vardır. 150 ve üzeri puan alan öğrenciler 2 yıllık (ön lisans) bölümlerine sınavsız geçiş yapabiliyor.

Üniversite sınavına herkes girebilir mi?​

Hayata geçirilen bu yeni uygulama ile üniversite sınavına giren ve puanı hesaplanan tüm adaylar, üniversite tercihi yapabilecek. Adaylar, önceki senelerde olduğu gibi sınav puanına ortaöğretim başarı puanının eklenerek oluşacak yerleştirme puanı ile puan üstünlüğüne göre yerleşme imkanına kavuşacak.
Türkiye’de sınavsız üniversite var mı?
Bu nedenlerden dolayı, orta öğretimini Türkiye Cumhuriyeti eğitim kurumlarında tamamlamış olan öğrenci adaylarının Türkiye’de sınavsız üniversite eğitimi almalarına imkân bulunmamaktadır.
Üniversite sınavına girmeden üniversiteye gidilir mi?
Ancak bazı “özel” gençler var ki sınava girmesine gerek kalmadan üniversitelerin kapıları onlara açılıyor. Bu gençler ulusal ve uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil ederek altın, gümüş ve bronz madalya kazananlar. Onlar dereceye girdikleri alanlarda sınavsız üniversite okuma hakkına sahipler.

Hangi özel üniversiteler puansız alıyor?​

Türkiye’de puansız alan özel üniversiteler maalesef yoklar. Fakat sadece lise diploması alarak üniversite okumak mümkün. Bunun tek çaresi ise yurtdışında okumak. Makedonya, Azerbaycan, Bulgaristan gibi bazı belli ülkeler sadece lise diploması ile üniversitelerine öğrenci kabul etmekteler.

150 barajını geçemeyenler tercih yapabilir mi?​

Puanı 150′tan az ise ; Adayın AYT’ye girme ve TYT puanlarıyla tercih yapma hakkı yok.
Üniversite sınavına girmek için aşı olmak şart mı?
TYT’de 150 ve AYT’de 180 olan baraj puanı uygulaması kaldırıldı. TYT’de süre 135’ten 165 dakikaya çıkarıldı. ÖSMY tarafından yapılan açıklamaya göre, YKS’ya girecek öğrenciler için PCR ve aşı zorunluluğu bulunmuyor.
TYT ye kaç yaşında girilir?
Üniversite girişi için yaş sınırı bulunmamaktadır.İstediğiniz yaşta üniversite sınavına girebilirsiniz.

YKS girmeden Açık üniversiteye gidilir mi?​

Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir. gerekmektedir.

TYT den 149 aldım ne yapmalıyım?​

TYT Barajını Geçemeyen Öğrenciler Tercih Yapabilir mi
- TYT’de 180 puan yapamayan üniversite adaylarının 3 tercihte seçeneği bulunmakta.
- Puanı 150′tan az ise ; Adayın AYT’ye girme ve TYT puanlarıyla tercih yapma hakkı yok.
- Puanı 150 ve üstü ise: Aday, ön lisans programlarını tercih edebilir.
Türkiye’de sınavsız öğrenci alan üniversiteler hangileri?
Türkiye’de Sınavsız Üniversiteler 2022

Geri