AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel universite ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Özel üniversite ne kadar?​

Özel Üniversite Ücretleri : 2021-2022 Eğitim Yılı
Üniversite | Bölüm / Program | Ücret
Bahçeşehir Üniversitesi | Tıp Fakültesi | 136500
Bahçeşehir Üniversitesi | Diş Hekimliği Fakültesi | 125000
Bahçeşehir Üniversitesi | Konservatuar | 85500
Bahçeşehir Üniversitesi | Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu | 45500

Özel üniversite okumak için barajı geçmek yeterli mi?​

barajı geçmeden özel üniversiteye gidilir mi diye merak edenler için maalesef böyle bir imkan bulunmuyor. Tercih listesinde özel üniversitelere veya devlet üniversitelerine yer vermeniz için baraj puan şartı vardır. 150 ve üzeri puan alan öğrenciler 2 yıllık (ön lisans) bölümlerine sınavsız geçiş yapabiliyor.

Üniversiteler paralı mı?​

Üniversiteler paralı mı?
Bu ücretler senelik olarak 770 TL’den başlar ve 4.500’e kadar ulaşan ortalama ücretlerden oluşur. Devlet üniversiteleri paralı mı sorusuna ikinci öğretim ya da uzaktan eğitim programlarına kayıt yaptıracak olan adaylar için devlet üniversiteleri paralı mı evet cevabı verilir.

Üniversiteler kamu kurum ve kuruluşu mudur?​

Üniversiteler kamu kurum ve kuruluşu mudur?
İkinci madde ise, insana düzelme yönünde önemli bir mesafenin alınabileceği hissini veriyor. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü Kanununda, üniversiteler merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri gibi görülmüş ve II nolu cetvel kapsamında diğer kamu idareleri ile birlikte değerlendirilmiştir.

Üniversite bir kurum mudur?​

Bu bağlamda 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda üniversite “Bilimsel özerkliğe ve kamu tüzelkişiliğine sahip yüksek düzeyde eğitim – öğretim, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapan; fakülte, enstitü, yüksekokul ve benzeri kuruluş ve birimlerden oluşan bir yükseköğretim kurumu” (Madde 3/d) olarak tanımlanmıştır …

Hangi özel üniversiteler puansız alıyor?​

Türkiye’de puansız alan özel üniversiteler maalesef yoklar. Fakat sadece lise diploması alarak üniversite okumak mümkün. Bunun tek çaresi ise yurtdışında okumak. Makedonya, Azerbaycan, Bulgaristan gibi bazı belli ülkeler sadece lise diploması ile üniversitelerine öğrenci kabul etmekteler.

Üniversite ücretleri aylık mı?​

Üniversite ücretleri aylık mı?
Genelde yıllık ücret üzerinden anlaşılıp aylık taksitler şeklinde ödenir. Örneğin 24000 tl yıllık ücreti aylık 2000 tl olarak 12 taksitte ödemek gibi. örneğin İs.Bilgi Ün. ve Haliç Ün.Yıllık. ancak duruma göre taksitlendirme yapabiliyorlar.

Özel üniversitelerdeki eğitim ücretleri genellikle her yıl değişebilir ve farklı bölümler, programlar arasında da farklılık gösterebilir. Eklediğiniz bilgilere göre;

- Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi için 2021-2022 eğitim yılı ücretinin 136,500 TL olduğunu,
- Diş Hekimliği Fakültesi için 125,000 TL,
- Konservatuar için 85,500 TL,
- Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için ise 45,500 TL olduğunu görmekteyiz.

Özel üniversitelere giriş için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre tercih yapmanız gerekmektedir. YKS'den belirli bir puan almış olmanız tercih yapabilmeniz için gereklidir. Özel üniversitelere veya devlet üniversitelerine yerleşebilmek için belirli bir puan türünden taban puanları geçmeniz gerekmektedir. 150 puan ve üzeri alan öğrenciler 2 yıllık (ön lisans) bölümlerine sınavsız geçiş yapabilmektedir.

Üniversiteler genel olarak kamu kurum ve kuruluşu niteliğinde olup, 5018 sayılı Kanununda kamu mali yönetimi ve kontrolü prensiplerine tabi tutulmaktadır. Üniversiteler, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri gibi değerlendirilip kamu tüzelkişisi olarak faaliyet göstermektedir.

Özel üniversiteler genellikle yıllık olarak belirlenmiş ücretler üzerinden öğrencilere sunulmaktadır. Bu ücretler genellikle aylık taksitler halinde ödenebilmektedir. Yani genelde yıllık ücret üzerinden anlaşılıp, aylık taksitlerle ödeme yapılabilir. Örneğin, 24,000 TL'lik yıllık ücret için 2,000 TL'lik aylık taksitler şeklinde 12 taksitle ödeme yapılabilir. Bazı üniversiteler ise duruma göre taksitlendirme seçenekleri sunabilmektedir.

Puansız olarak özel üniversitelere giriş yapmak Türkiye'de mümkün olmamakla birlikte, bazı ülkelerde sadece lise diploması ile üniversitelere kabul edilmektedir. Ancak genelde üniversite eğitimlerinde tercih süreci ve ödeme koşulları puan sistemi üzerinden yönlendirilmektedir.

Geri