AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel universite bursu nasil kesilir?

Editör

Yeni Üye

Özel üniversite bursu nasıl kesilir?​

Tercih yapmadan önce seçilecek üniversitenin burs kuralları iyi araştırılmalı. Üniversitenin kurallarına aykırı davranan ve disiplin cezası alanların bursları kesilebilir. Yüz kızartıcı suç işleyen bir öğrencinin de bursu kesilir. Okula girdiğiniz puan ile kazandığınız burslar başarısızlık durumunda kesilmez.

25 burslu üniversite ne demek?​

%25 ÖSYM İndirimli: ÖSYM kılavuzu’nda %25 indirimli olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yerleştirilen öğrencilere sağlanan karşılıksız burstur. Bu bursa hak kazanan öğrencilerin eğitim ücretlerinden %25 indirim uygulanır.

7 Tepe Üniversitesi Özel mi?​

7 Tepe Üniversitesi Özel mi?
Üniversitemiz 1996 yılında İSTEK Vakfı tarafından Bedrettin Dalan öncülüğünde kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir.

Üniversite bursu nasıl kesilir?​

Üniversite bursu nasıl kesilir?
Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır. Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Hazırlık sınıfında da sınıfı geçemeyenlerin bursu kesilir.

Özel üniversitede sinifta kalinca burs kesilir mi?​

Tercih bursu, öğrencinin kayıtlı olduğu ön lisans, lisans programının normal öğrenim süresince not ortalaması veya ders geçme gibi başarı şartları aranmaksızın devam eder. Sınıfta kalınca vakıf üniversitesi bursu iptal edilir mi? Derslerden kalan bir öğrencinin ÖSYM tercihi ile yerleştiği bölümün bursu kesilmez.

Yüzde 25 burs kalktı mı?​

Vakıf üniversitelerinde uygulanan yüzde 75’lik burs oranı kaldırıldı.Tam burslu, yüzde 25 ve yüzde 50 burs sistemi devam edecek. Yükseköğretim Kurulu ( Yök ) Başkanı Prof. Dr.

Yeditepe Üniversitesi kaç para?​

Yeditepe Üniversitesi kaç para?
Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Eğitim Fakültesi 50 000,00 TL, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 40 000,00 TL, Meslek Yüksekokulu 35 000,00 TL, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yabancı Dil Hazırlık Programı dönem ücreti 20.000 TL.

Yedi Tepe kime ait?​

Yedi Tepe kime ait?
Yeditepe Üniversitesi, İstanbul’da eğitim veren, İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK Vakfı) tarafından 4142 sayılı yasa ile 1996 yılında kurulan, Yükseköğretim Yasası çerçevesinde kamu tüzel kişiliği, mali ve idari özerkliği olan bir vakıf üniversitesidir. Kurucusu Bedrettin Dalan’dır.

Üniversitede bir dersten kalınca burs kesilir mi?​

KYK burs/öğrenim kredisi yönetmeliğinde bursun devam etmesi için aranılan “başarılı olma” durumunda kaç dersten kalınması halinde KYK bursunun krediye döneceği hakkında bir hüküm yer almıyor.

Sınıfta kalınca kyk burs kesilir mi?​

Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir ve tekrar burs verilmez. Bursu kesilen öğrencilere burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir.

Özel üniversite bursunun kesilme durumları öğrencinin davranışları, disiplin cezası alması, yüz kızartıcı suç işlemesi gibi durumlara bağlı olarak değişebilir. Öğrenciler tercih yapmadan önce üniversitenin burs kurallarını detaylı bir şekilde araştırmalı ve koşulları yerine getirmelidir. Başarısızlık durumunda okula giriş puanıyla kazanılan burslar genellikle kesilmez.

%25 burslu üniversite, ÖSYM kılavuzunda %25 indirimli olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek yerleşen öğrencilere sağlanan karşılıksız bir burstur. Bu öğrencilere eğitim ücretlerinde %25 indirim uygulanır.

Üniversitede bursun kesilme durumunda genellikle yıl sonu ortalaması dikkate alınır. Not ortalaması 100'lük sistemde 53.33'ün altında olan öğrencilerin bursu kesilebilir. Ayrıca hazırlık sınıfında başarısız olanların da bursu kesilebilir.

Özel üniversitede sınıfta kalan bir öğrencinin vakıf üniversitesi bursu genellikle iptal edilmez. Ancak derslerden kalan bir öğrencinin devam ettiği bölümün bursu kesilmez. KYK burs/öğrenim kredisi yönetmeliğinde ise bursun devam etmesi için aranan başarılı olma kriterlerinde kaç dersten kalınması durumu belirtilmemiştir.

Öğrencilerin sınıfta kalması durumunda KYK bursunun kesilip kesilmeyeceği ise öğretim kurumunun politikalarına bağlı olarak değişebilir. Başarısız olan öğrencilerin bursu genellikle kesilir ve bu durumda Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği'ne göre kredi verilebilir. Bu nedenle öğrencilerin burs politikaları konusunda öğrenci işleri bürolarından veya ilgili kurumlardan detaylı bilgi alması önemlidir.

Geri