AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ozel Tuketim Vergisi muafiyeti nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Özel Tüketim Vergisi muafiyeti nedir?​

ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) muafiyeti ise, vücudunda belli bir oran üzerinde işlev kaybı olan engelli vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir haktır. Muafiyetli satış için sağlanması gereken koşullar aşağıdaki gibidir; Engel oranı ve üzeri olan bireyler ÖTV’den muaf olarak araç satın alabilirler.
Engelli Mercedes alabilir mi?
Yukarıda belirttiğimiz gibi şu anda engelli raporu ile satın alabileceğiniz herhangi bir Mercedes modeli bulunmuyor.

ÖTV muafiyeti hangi durumlarda geçerli?​

Engellilik derecesi % 90 veya daha fazla olan bireyler tarafından beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk edinimi ÖTV’den muaf tutuluyor. Bu istisnadan yararlanabilmek için taşıtın özel tertibatlı olması, ya da engellinin kendisi tarafından kullanılması gerekmiyor.
ÖTV muafiyeti yüzde kaç?
Engellilerin ÖTV’siz araç alabilmeleri için %40 ve üzeri engelli raporuna sahip olmaları gerekir.
Bireyin engellilik yüzdesi 90 ve üstündeyse sıfır araç alırken ÖTV’den muaf tutuluyor. Bu oran dahilinde engelli birey ister kendisi isterse de tayin ettiği bir yakını aracı kullanabiliyor. Engelli birey 18 yaşın altındaysa ailesi kendisi adına işlemleri yürüterek aracı ÖTV’siz alabiliyor.
Engelli araç hangi markaları 2022?
Bu kapsamda Fiat Egea ailesi, Ford Focus ve Fiesta, Toyota Corolla, Renault Megane, Taliant ve Joy, Opel Astra HB ve Corsa, Kia Rio, Picanto, Stonic ve Sportage, Seat Ibiza ve Leon, Volkswagen Golf ve Polo gibi modelleri ÖTV indirimiyle satın alabilirsiniz.

Engelli aracını bir başkası kullanabilir mi?​

Soru 6: Engelli adına alınan araçlar kimler tarafından kullanılabilir? Araç sahibi olan engelli kişinin aparatlı işlemlerde birinci derece yakınlarından TSE onayı verilen kişiler, %90 ve üzeri için engel kişinin (birinci, ikinci ve üçüncü derece, sözleşmeli sürücü) yakınları kullanabilir.

Geri