AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel tekne ile balik tutmak yasak mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.140
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Özel tekne ile balık tutmak yasak mı?​

Amatör balıkçılarımız maske takmak, sosyal mesafe ve ekteki kararda belirtilen kurallara uymak şartıyla, artık teknelerinden olta ile avlanabilirler” dedi.

Kaç metre derinliğe ağ atılabilir?​

Kaç metre derinliğe ağ atılabilir?
İki ağ arasında en az 50 m mesafe olmalıdır. Genelde balıkların hareket yönüne ve kıyıya dik olarak bırakılır. İki ağ arasında en az 50 m mesafe olmalıdır. Çok fazla ağ kullanılacaksa ve ağlar değişik göz açıklıklarında ise şekildeki gibi 50 m arayla kıyıya dik yerleştirilmelidir.

Kıyıya atmak serbest mi?​

(2) Tüm denizlerimizde 15 Nisan – 31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı yasaktır.

Balıkçılar hangi kanun kapsamındadır?​

Balıkçılar hangi kanun kapsamındadır?
SavaĢ gemilerinde iĢ akdiyle örneğin temizlikçi, aĢçı vs çalıĢtırılıyorsa, bu kiĢiler Deniz ĠĢ Kanunu kapsamında olacaktır. Bu düzenleme çerçevesinde balıkçı teknelerinin Deniz ĠĢ Kanunu kapsamında oldukları görülecektir. Ancak mahkeme kararı[4] ile oluĢan baskın görüĢe göre balıkçılar ĠĢ Kanunu kapsamındadır.

Özel tekne ile denize açılmak yasak mı?​

Özel teknesi olanlar için de alınan yeni kararlarda içerisinde yaşam mahalli olan (kamaralı) tekneler konut olarak değerlendirileceğinden, bu teknelerde hali hazırda ikamet eden şahısların tekneleri ile denize çıkabilmelerine olanak sağlandı.

Boğazda ağ atmak yasak mı?​

Boğazda ağ atmak yasak mı?
Yasağın ardından İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek denizlerde denetimleri sıkılaştırdı. Sahil Güvenlik ekiplerinin yardımıyla yapılan denetimlerde balıkçılar boğazda hamsi ağı ile avlanma yapılmaması konusunda uyarıldı.

Voli ağı nasıl atılır?​

Voli yönteminde ağlar belli bir yere atılır ve kısa bir bekleyişten sonra toplanır. Dönek yönteminde fanyalı ağlar belirlenen yere akşam güneş batarken atılır ve sabah geri toplanır. Çevirme yönteminde hedef avın etrafına çevrilir ve tam bir çember oluşturulur.

Iç sularda balık tutmak yasak mı?​

Iç sularda balık tutmak yasak mı?
İç sularda av yasağı, 15 Mart 2021 tarihi itibari ile başlayacaktır. 5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; iç sularımızda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında Sazangiller, Kadife, Şiraz ve Yayın balığı avcılığı yasaktır.

Tırıvırı kullanmanın cezası ne kadar?​

Genç Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yasal olmayan tırıvırı olarak bilinen olta ipi ucuna bağlı olarak kullanılan aletler ile avlananlara ceza verileceğini açıkladı. Buna göre; yasal olmayan avlanma aletleri kullanarak balık avlayanlara 250 TL ile 5 Bin TL arasında ceza kesilecek.

Özel teknesi olanlar yasaktan muaf mı?​

Özel teknesi olanlar yasaktan muaf mı?

Denizde sokağa çıkma yasağı var mı?​

İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler. Genelge kapsamında hafta içi 21.00-05.00, hafta sonları ise cuma 21.00’den pazartesi 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Denize girmek Haftaiçi saat 21.00’a kadar yasak değil, ancak hafta sonu yasağı hafta sonu denize girmek yasak.

Abant gölünde balık tutmak yasak mı?​

Abant gölünde balık tutmak yasak mı?
Abant’ta av yasağı 1 Mart itibariyle kalkıyor. Doğal alabalık avlanma yasağı 1 Ekim-1 Mart arasıdır. Orman içi sular diye geçer göl-dere ayırmamıştır. Ve bunlar milli parklar veya jandarma tarafından kontrol altındadır .

Algarna yasak mı?​

a) Bütün karasularımızda algarna ile deniz patlıcanı avcılığı dönem boyunca yasaktır. Ancak, Marmara denizi’nde algarna ile karides avcılığına izin verilen zaman ve şartlarda deniz patlıcanı avcılığı yapılabilir. c) Bütün karasularımızda 15 Eylül 2007 tarihinden itibaren deniz patlıcanı avcılığı tamamen yasaktır.

Misina ağı neden yasak?​

Misina ağı neden yasak?
Bakanlığımızca yasaklanan ve kullanılması yasak olan bu ağlar seçiciliği düşük olduğundan her türlü balık stoklarına zarar vermesinin yanı sıra yapıldığı madde nedeniyle denizde kaldığında, atıldığında ve ya unutulduğunda doğada uzun süre bozulmamasından dolayı balık ve yaban hayata ciddi zararlar vermektedir.
 
Özel tekne ile balık tutmak konusunda yapılan açıklamaya göre, amatör balıkçılar belirli kurallara uydukları sürece teknelerinden olta ile avlanabilirler. Bu kurallar arasında maske takma, sosyal mesafe ve belirlenen diğer kurallara uymak da bulunmaktadır.

Ağ atma derinliği konusunda ise en az 50 metre mesafe olması gerektiği belirtilmektedir. Balıkların hareket yönüne ve kıyıya dik olarak bırakılan ağlar arasında en az 50 metre mesafe olması önerilmektedir. Ayrıca ağlar değişik göz açıklıklarında ise 50 metre arayla kıyıya dik yerleştirilmesi tavsiye edilmektedir.

Özel tekneler için alınan kararlar doğrultusunda içerisinde yaşam mahalli olan tekneler konut olarak değerlendirilebilmekte ve bu teknelerde ikamet eden kişilerin denize çıkabilmesine izin verilmektedir.

İç sular ve belirli su kaynaklarında avlanma konusunda ise belirli tarih aralıklarında av yasağı bulunmaktadır. Örneğin, 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında bazı balık türlerinin avlanması yasaktır.

Bakanlık tarafından misina ağı gibi bazı avlanma araçlarının yasaklanması ise balık stoklarına zarar verme potansiyeli olan ve doğada uzun süre bozulabilen türdeki ağların kullanımının önüne geçilmesi amacıyla yapılmıştır.

Balık tutma ve avlanma faaliyetlerinde alınan kurallara uymak hem balıkçılığın sürdürülebilirliği hem de deniz ve su ekosisteminin korunması açısından büyük önem taşımaktadır. Bu kurallara uyulmasının çevre ve doğal yaşamın korunması için kritik bir rol oynadığı unutulmamalıdır.
 
Geri
Üst