Özel Soslu Tavuk Izgara Tanımı İçin Gereçler
1 kilo tavuk kemikli sarma
2 tatlı kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köri
Göz kararı tuz
Özel Soslu Tavuk Izgara Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etimizin derisini ayırıp güzelce yıkayalım, daha sonra yoğurdu baharatları ve yağı ek edelim.
Son olarak sarımsağı rendeleyelim, güzelce karıştırdıktan sonra yaklaşık 1 saat dinlendirelim.
Kızgın tavada pişirelim, ben ızgara tavası kullandım. Orta ara tavanın ağzını kapattım daha hoş pişsin diye, deneyecek olanlara afiyet olsun.
Özel Soslu Tavuk Izgara Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo tavuk kemikli sarma
2 tatlı kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köri
Göz kararı tuz
Özel Soslu Tavuk Izgara Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etimizin derisini ayırıp güzelce yıkayalım, daha sonra yoğurdu baharatları ve yağı ek edelim.
Son olarak sarımsağı rendeleyelim, güzelce karıştırdıktan sonra yaklaşık 1 saat dinlendirelim.
Kızgın tavada pişirelim, ben ızgara tavası kullandım. Orta ara tavanın ağzını kapattım daha hoş pişsin diye, deneyecek olanlara afiyet olsun.
Özel Soslu Tavuk Izgara Tanımı Fotoğraflı Yapılışı