Özel Soslu Kremalı Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Özel Soslu Kremalı Tavuk Tanımı İçin Gereçler
3 adet ızgara tava tavuk
2 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1/4 (çeyrek) çay bardağı soya sosu
1 yemek kaşığı barbekü sosu
1 yemek kaşığı acı sos (İsteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı hardal sos
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı krema
Ayçiçek yağı
Zeytin yağı
Tuz

Özel Soslu Kremalı Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tavuğumuzu kuşbaşı halinde doğruyoruz.
Akabinde kırmızı ve yeşil biberlerimizi halka biçiminde doğruyoruz.
Tavaya döktüğümüz ayçiçek ve zeytin yağı ile biberlerimizi kavuruyoruz.
Biberler kavrulduktan sonra yağı tavamızda kalacak biçimde biberlerimizi diğer tabağa alıyoruz.
Akabinde kızgın yağa tavuklarımızı atıyoruz. Tavuklarımızın birinci yüzü kızardıktan sonra çeviriyoruz. Kızaran tavuklarımıza kavurduğumuz biberleri koyarak karıştırıyoruz.
Daha sonra soslarımıza geçiyoruz.
Birinci olarak soya sosumuzu koyuyoruz 1 dakika kadar karıştırıyoruz soya sosunun çekmesini sağlıyoruz.
Sonra barbekü sos, hardal sos ve isteğe bağlı olarak acı sosumuzu ve tuzumuzu sosa sosunun tuzluluk oranına nazaran ekliyoruz. Yeniden 30 saniye kadar karıştırıp kremamızı ekliyoruz. Soslarımız yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz. Servise hazır afiyet olsun.
 
Geri
Üst