AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel radyo ve televizyon yayinlarinda hukuki sorumluluk kime aittir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.589
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Özel radyo ve televizyon yayınlarında hukuki sorumluluk kime aittir?​

Hangi yayınların gelir getirici yayınlar olduğu Üst Kurul tarafından belirlenir. Gerçek ve tüzel kişilerin ayrıca genel hükümlere göre ilgili yayın kuruluşuna karşı tazminat davası açma hakkı saklıdır. Yayın kuruluşu ile birlikte şirketin yönetim kurulu başkanı da müştereken ve müteselsilen sorumludur.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK üyelerinin görev süresi kaç yıldır?​

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK üyelerinin görev süresi kaç yıldır?
Üst Kurul üyelerinin görev süresi altı yıldır.

RTÜK üyelerinin görev süresi kaç yıl?​

RTÜK üyelerinin görev süresi kaç yıl?
Geçici Madde 1 – Üst kurul üyeliğinin süresi altı yıldır. Üyelerin üçte birinin ilk defa yenilenmesi Kurulun göreve başladığı 12/05/1994 tarihinden itibaren iki yıl sonra, ikinci defa yenilenmesi dört yıl sonra olur.
Madde 24. – Türkiye’de ulusal, bölgesel ve yerel çapta TV kanal ve radyo frekans plânları ile radyo ve televizyon yayınlarına esas olan frekans bantları ile ilgili çalışmalar yapma yetkisi, 2813 sayılı Telsiz Kanunu uyarınca Telekomünikasyon Kurumuna aittir.

Kaç tip yayın lisansı vardır?​

Yönetmelikte verilen 3 tür lisans vardır; İnternetten radyo iletimi sağlamak için lisans isteyen medya hizmeti sağlayıcıları, INTERNET-RD yayın lisansını almalıdır. İnternetten bilgi iletimi sağlamak için lisans isteyen medya hizmeti sağlayıcıları, INTERNET-TV yayın lisansını almalıdır.

6112 sayılı kanun nedir?​

6112 sayılı kanun nedir?
medya hizmet sağlayıcılarının idarî, malî ve teknik yapıları ve yükümlülükleri ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun kuruluşu, teşkilâtı, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Medya Hizmet Sağlayıcı Kimdir?​

Medya Hizmet Sağlayıcı Kimdir?
radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmeti içeriğinin seçiminde editoryal sorumluluğu bulunan ve bu hizmetin düzenlenme ve yayınlanma biçimine karar veren tüzel kişidir.

TRT personeli hangi rejime tabidir?​

Madde 50 – Türkiye Radyo – Televizyon Kurumu personeli aşağıda düzenlenen hükümler dışında kamu iktisadi kuruluşlarının personel rejimine tabidir.

RTÜK görevi nedir?​

RTÜK görevi nedir?
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye’de faaliyet gösteren tüm radyo ve televizyonların yayınlarını denetleyen kamu kuruluşu. Üyeleri TBMM Genel Kurulu tarafından siyasi partilerin adayları arasından seçilir.

Yayın lisansı kimlere verilmez?​

Yayın lisansı kimlere verilmez?
mahallî idareler ve bunlar tarafından kurulan veya bunların doğrudan veya dolaylı ortak oldukları şirketler ile sermaye piyasası kurumları ve bunlara doğrudan veya dolaylı ortak olan gerçek ve tüzel kişilere yayın lisansı verilemez. Bu kuruluşlar, medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara doğrudan veya dolaylı ortak olamaz.

Yayın lisansı ne demek?​

a) Yayın lisansı, münhasıran radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmeti sunmak amacıyla Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş anonim şirketlere verilir. Aynı şirket ancak bir radyo, bir televizyon ve bir isteğe bağlı yayın hizmeti sunabilir.

Ülkemizde radyo ve televizyon yayınlarının denetimi nasıl gerçekleşmektedir?​

Ülkemizde radyo ve televizyon yayınlarının denetimi nasıl gerçekleşmektedir?
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye’de faaliyet gösteren tüm radyo ve televizyonların yayınlarını denetleyen kamu kuruluşu.

TV hizmet sağlayıcı nedir?​

TV hizmet sağlayıcı nedir?

Yayın lisansı limited şirketlere verilir mi?​

İnternet ortamından yayın iletim yetkisi Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulan limited veya anonim şirketlere verilir.
 
Özel radyo ve televizyon yayınlarında hukuki sorumluluk genellikle yayın kuruluşlarına aittir. Ancak, gerçek ve tüzel kişilerin ilgili yayın kuruluşlarına karşı tazminat davası açma hakkı vardır. Ayrıca, yayın kuruluşunun yönetim kurulu başkanı da sorumluluk altında olabilir.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyelerinin görev süresi altı yıldır. Üyelerin görev süresi, belirli zaman aralıklarında yenilenmektedir.

Ülkemizde radyo ve televizyon yayınlarının denetimi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından gerçekleştirilmektedir. RTÜK, Türkiye'de faaliyet gösteren tüm radyo ve televizyon yayınlarını denetleyen ve yayın lisansı veren bir kamu kuruluşudur.

Yayın lisansı, münhasıran radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmeti sunmak amacıyla Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulan anonim şirketlere verilmektedir. Ancak, limited şirketlere değil, sadece anonim şirketlere yayın lisansı verilebilir.

Medya Hizmet Sağlayıcılar, editoryal sorumluluğu olan ve yayının düzenlenme şekline karar veren tüzel kişilerdir. TRT personeli ise kamu iktisadi kuruluşlarının personel rejimine tabi olmayıp, kendi düzenlemelerine tabidir.

RTÜK'ün görevi Türkiye'deki tüm radyo ve televizyon yayınlarını denetlemek ve yayınların belirli kurallara uygun olmasını sağlamaktır. RTÜK üyeleri siyasi partilerin adayları arasından TBMM Genel Kurulu tarafından seçilir.
 
Geri
Üst