AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel Olimpiyatlar hangi sporculari kapsar?

Editör

Yeni Üye

Özel Olimpiyatlar hangi sporcuları kapsar?​

Özel Olimpiyatlar (İngilizce: Special Olympics), zihinsel engelli ve fiziksel engelli çocuklar ve yetişkinler için düzenlenen bir spor organizasyonudur. Bu alanda dünyanın en büyük spor organizasyonu olup 172 ülkede 5 milyon katılımcıya ve Birleşik Spor ortaklarına yıl boyunca eğitim ve etkinlikler sunmaktadır.

Özel Olimpiyatlar Türkiye nedir?​

Biz, 1982 yılından beri özel eğitim gereksinimi olan bireyleri (zihinsel engelli bireyler) toplumla bütünleştirmek, hayata daha çok dahil etmek için çalışan bir derneğiz.

Olimpiyatlara katılmak için kaç yaşında olmak gerekir?​

Olimpiyatlara katılmak için kaç yaşında olmak gerekir?
1- Bireysel branşlara 8 yaş ve üzeri özel sporcular katılabilir.

Paralimpik Olimpiyat Oyunları nelerdir?​

Paralimpik Oyunlar, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinliktir. Orijinalindeki “paralympic” kelimesi; İngilizce, engelli anlamına gelen “paralyzed” ve “olympic” kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir.Yaz ve Kış Paralimpik Oyunları o dönemki Olimpiyatların hemen ardından yapılır.

Tössed ne demek?​

türkiye özel sporcular spor eğitim ve rehabilitasyon derneği’nin kısaltması. uluslararası özel olimpiyatlar organizasyonu’nun türkiye’deki tek resmi yetkilisi olan tössed’in başkanlığına, geçtiğimiz günlerde ali ağaoğlu getirildi.

Olimpiyatlarda kaç sporcumuz var?​

Olimpiyatlarda kaç sporcumuz var?
Olimpiyat Oyunları kapsamında, toplamda 13.000’in üzerinde sporcu 400’den fazla kategoride mücadele etmektedir.
Paralimpik T t13 nedir?​
Her biri farklı bir takım sınıfından olan sporcular arasında görme bozukluğu bulunan sporcu (T11-13), bir tekerlekli sandalye yarışçısı, T42-47 veya T61-64 kol-bacak engelli sınıfından olanlar ve koordinasyon bozukluğu (T35-38) olan sporcuları da dahil eder..
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları Nedir?​
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda, 2016’daki Rio Oyunları’nda olmayan iki yeni dalda sporcular yarışacak: Para-badminton ve Para-tekvando. Bu iki dalda sırasıyla 14 ve 6 madalya verilecek. Para-sailing (deniz paraşütü) ve 7’li futbol branşları ise bu yıl düzenlenmeyecek.

Tokyo 2020 kaç Türk sporcu?​

Tokyo 2020 kaç Türk sporcu?
Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 2’si altın, 2’si gümüş ve 9’u bronz olmak üzere toplam 13 madalya alırken birçok ilki de yaşadı. Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlen 32.en Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye, 18 branşta 50’si kadın, 58’i erkek toplam 108 sporcuyla temsil edildi.

Özel Olimpiyatlar, zihinsel engelli ve fiziksel engelli çocuklar ve yetişkinler için düzenlenen bir spor organizasyonudur. 172 ülkede 5 milyondan fazla katılımcıya ve Birleşik Spor ortaklarına hizmet vererek yıl boyunca eğitim ve etkinlikler sunmaktadır. Türkiye'de ise özel eğitim gereksinimi olan bireyleri (özellikle zihinsel engelli bireyler) toplumla bütünleştirmek amacıyla çalışmalar yapan dernekler bulunmaktadır.

Olimpiyatlara katılmak için bireysel branşlarda 8 yaş ve üzeri özel sporcuların katılabildiğini belirtmek gerekir. Özel sporcuların farklı yaş grupları için kategoriler ve sınıflandırmalar mevcuttur.

Paralimpik Oyunlar, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinliklerdir. Yaz ve Kış Paralimpik Oyunları, olimpiyatların hemen ardından düzenlenir ve farklı engel gruplarından sporcuların mücadele ettiği etkinliklerdir.

Tössed, Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği'nin kısaltmasıdır. Uluslararası Özel Olimpiyatlar Organizasyonu'nun Türkiye'deki tek resmi yetkilisi olan TÖSSED, özel sporcuların eğitim ve spor etkinliklerine destek sağlamaktadır.

Olimpiyat Oyunları kapsamında toplamda 13.000'den fazla sporcu 400'den fazla kategoride mücadele etmektedir. Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 18 branşta 108 sporcuyla temsil edilmiş ve 13 madalya kazanmıştır. Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleşen bu oyunlarda Türk sporcuları büyük başarılar elde etmiştir.

Geri