AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel okullardan ayrilmak isteyen ogrencilerin ucretleri iade edilebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Özel okullardan ayrılmak isteyen öğrencilerin ücretleri iade edilebilir mi?​

“… Öğrenim ücretini yıllık olarak belirleyen okul öncesi eğitim kurumu, ilkokul, ortaokul, özel eğitim okulu, ortaöğretim okullarında (Mülga ibare: RG-20/6/2017- 30102) (…) öğretim yılı başlamadan ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilir.

Özel okul ücretleri nasıl olacak?​

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel okullardaki fiyat artışı oranının yüzde 36 ile sınırlandırıldığını açıkladı. Buna göre özel okullar, gelecek yıl eğitim öğretim ücretlerine ara sınıflardaki öğrenciler için en fazla yüzde 36 oranında artış yapabilecek. Fiyat artış oranları, MEBBİS modülü üzerinden takip edilecek.
Özel okullarda kıyafet serbest mi?​
MEB’İN KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ Yönetmelikle, MEB’e bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esaslar düzenlendi. Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak.

Özel okula verilen para geri alınabilir mi?​

Özel okula verilen para geri alınabilir mi?
Okul ücretlerinin kurumdan kuruma değiştiğine işaret eden Şahin, “Tüketiciler, özel okul ücretleri birbirinden farklı olduğu için 10 bin 390 liraya kadar hakem heyetlerine, 10 bin 390 liradan sonra ise Tüketici mahkemelerine gidip bu bedelin iadesini isteyebilirler.” dedi.

Özel okul para iadesi nasıl alınır?​

Özel okul para iadesi nasıl alınır?
Yemek ve servis ücretlerinin tamamının iadesi gerekiyor. Vatandaşlar talep ettikleri iade bedelinin tutarına göre ilçe ya da il tüketici hakem heyetlerine başvurup e-devlet üzerinden sözleşmelerini, dekontlarını sisteme taratıp başvurularını yapabilir.

Okullarda öğle yemeği verilecek mi?​

Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, taşıma uygulaması kapsamında taşınan özel eğitim öğrenci veya kursiyerleri dışındaki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine öğle yemeği verilecek.

Okulda serbest kıyafet yasak mı?​

Yönetmelikle, MEB’e bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esaslar düzenlendi. Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak.
Özel okulda müdür kaç saat derse girer?​
(7) Özel okullar dışındaki diğer özel öğretim kurumlarında görevli yöneticiler aylık karşılığı 6, ders saat ücreti karşılığı 6 olmak üzere haftada toplam 12 saat derse girebilirler.
VELİLER HAKKINI ARAYABİLİR Okul ücretlerinin kurumdan kuruma değiştiğine işaret eden Şahin, “Tüketiciler, özel okul ücretleri birbirinden farklı olduğu için 10 bin 390 liraya kadar hakem heyetlerine, 10 bin 390 liradan sonra ise Tüketici mahkemelerine gidip bu bedelin iadesini isteyebilirler.” dedi.

Kimler özel okul müdürü olabilir?​

Kimler özel okul müdürü olabilir?
Devlet okulunda müdür olmak için üniversitelerin eğitim fakültelerinden 4 yıllık lisans derecesi ile mezun olmak gerekir. Ayrıca okul müdürü olmak için başvuru sırasında kadrolu öğretmen olmak gerekir. Özel okulda müdür olmak için de resmi ve ya özel kurumlarda en az iki yıl öğretmenlik yapmış olmak lazım.

Kurumları nereye şikayet edebilirim?​

Kurumları nereye şikayet edebilirim?
e-Devlet Kapısı Devlet kurumları ve firmalar ile ilgili ihbar, şikayet ve bilgi taleplerinizi yönetin.

Kurslar nereye şikayet edilir?​

Aşağıdaki konu başlıklarını içeren başvurular Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) sistemi üzerinden kabul edilmektedir.

Neden okuldan atılırız?​

Kişilere, arkadaşlarına ve okul çalışanlarına söz ve davranışlarla sarkıntılık yapmak, iftira etmek, başkalarını bu davranışlara kışkırtmak veya zorlamak, yapılan bu fiilleri sosyal medya yoluyla paylaşmak, okuldan atılma gerekçesi sayılacak.
147 telefon hattı nedir?​
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un talimatıyla “ALO 147” hattı kaldırılarak yerine başta öğretmenler olmak üzere öğrenci, veli ve diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İletişim Merkezi “444 0 632” telefon hattı kuruldu.

Özel okul para iadesi yapar mı?​

Özel okul para iadesi yapar mı?
Özel okul, kararı mahkemeye taşıdı. İzmir 7. Tüketici Mahkemesi, İl Hakem Heyeti ve veliyi haklı buldu. Özel okulun aileye 7 bin 500 TL para iadesi yapması hususunda emsal olacak kararı verdi.

Özel eğitim okullarına kimler yönetici olabilir?​

Özel eğitim okullarına kimler yönetici olabilir?
Dolayısıyla Özel eğitim okul türlerine yönetici olarak hem özel eğitim öğretmenleri hem de bu okullarına haftalık ders çizelgesinde yer alan alanların alan öğretmenleri atanabilir.

Özel okullardan ayrılmak isteyen öğrencilerin ücretleri iade edilebilir. Örneğin, öğretim yılı başlamadan ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilmektedir. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre özel okullardaki fiyat artışı oranı yüzde 36 ile sınırlandırılmıştır ve fiyat artış oranları MEBBİS modülü üzerinden takip edilecektir.

Özel okullarda kıyafet serbest olabilir. MEB'in kılık kıyafet yönetmeliğine göre, belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olabilmektedir.

Özel okula verilen paranın geri alınması konusunda belirli prosedürler bulunmaktadır. Yemek ve servis ücretlerinin tamamının iadesi gerekmektedir. Vatandaşlar, talep ettikleri iade bedelinin tutarına göre ilçe ya da il tüketici hakem heyetlerine başvurup e-devlet üzerinden sözleşmelerini, dekontlarını sisteme taratıp başvurularını yapabilirler.

Okullarda öğle yemeği verilip verilmeyeceği, Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle düzenlenmiştir. Buna göre, taşıma uygulaması kapsamında taşınan özel eğitim öğrenci veya kursiyerleri dışındaki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine öğle yemeği verilmektedir.

Özel okullarda müdürlerin haftada toplam 12 saat derse girebilmeleri mümkündür. Özel okul müdürlerinin karşılığı aylık 6, ders saat ücreti karşılığı 6 saat ders işleme hakkı bulunmaktadır.

Özel okul para iadesi konusunda bir örnek vermek gerekirse, İzmir 7. Tüketici Mahkemesi, İl Hakem Heyeti ve veliyi haklı bulmuş ve özel okulun aileye 7 bin 500 TL para iadesi yapması gerektiği yönünde karar vermiştir.

Özel eğitim okullarına yönetici olarak özel eğitim öğretmenleri ve haftalık ders çizelgesinde yer alan alan öğretmenleri atanabilmektedir. Bu sayede özel eğitim okullarında yönetici olarak görev yapabilecek niteliklere sahip kişiler belirlenmektedir.

Geri