AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel okullarda ogretmen en fazla kac saat derse girer?

Editör

Yeni Üye

Özel okullarda öğretmen en fazla kaç saat derse girer?​

Özel okullarda görev yapan öğretmenlere, ilgi (b) Yönetmeliğin 26 nci maddesinin dördüncü fikrasında yer alan “Okullarda görevli öğretmenler ile uzman öğreticiler haftada en fazla aylık karşılığı 20 saat, ders saati ücretli 20 saat olmak üzere toplam 40 saate kadar ders okutabilir.” hükmü doğrultusunda, okulun kurucusu …

Özel okul atamaları nasıl oluyor?​

Özel Okul Açarken Mutlaka Özel Okul Müdürü evrakları dosyaya konulur. Daha sonra Özel Okul Ruhsatı alındıktan sonra bütün personelin atama işlemeleri yapılır. Özel okullarda müdür, müdür yardımcısı, öğretmen ve diğer personel olarak çalışan tüm personelin özel öğretim kurumlarına uygun olarak ataması yapılır.

Müdür Yardımcısı 6 saat derse girmek zorunda mı?​

Müdür Yardımcısı 6 saat derse girmek zorunda mı?
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görevli müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 5’inci maddesinde; Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 …

Okul müdürü kaç saat derse girer 2020?​

Okul müdürü kaç saat derse girer 2020?
MADDE 6- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan; a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate, b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate, c) Atölye ve laboratuvar …

Dershane öğretmeni en fazla kaç saat derse girer?​

Dershane öğretmenleri yüksek çalışma temposuna alışkındırlar ve günde 12 saat derse girebilirler.

Dershanede çalışan öğretmene ne ceza verilir?​

Boş vakitlerde dershanede çalışan öğretmene 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmiştir.

Formasyonsuz öğretmenlik yapılır mı?​

Formasyonsuz öğretmenlik yapılır mı?
Ücretli öğretmen olmak için KPSS puanına ya da formasyon belgesine sahip olma zorunluluğu yoktur. Ancak pedagojik formasyonu olan adaylar öncelikli olmaktadır.

Kimler özel okul müdürü olabilir?​

Kimler özel okul müdürü olabilir?
Özel okullarda; resmî veya özel öğretim kurumlarında en az iki yıl asıl görevli olarak öğretmenlik yapmış olmak veya öğretmenlik yapma koşullarını taşıyıp en az iki yıl asıl görevli uzman öğretici olarak görev yapmış olmak. Bu madde hemen hemen herkesin bildiği en az iki yıl çalışma şartını kapsamaktadır.
Müdür yardımcısı kaç saat derse girmesi gerekir?​
Karar’ın “Aylık karşılığı ders görevi” başlıklı 5. maddesindeki; “(1) Kapsama dahil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli; a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.

Özel okullarda öğretmenlerin haftada en fazla aylık karşılığı 20 saat, ders saati ücretli 20 saat olmak üzere toplam 40 saate kadar ders verebildiği belirtilmektedir. Bu kapsamda, öğretmenlerin haftalık ders saatlerinin bu sınırlar dahilinde olması gerekmektedir.

Özel okul atamaları, özel okul ruhsatı ve evraklarının alınmasının ardından gerçekleştirilir. Müdür, müdür yardımcısı, öğretmen ve diğer personel atamaları, özel öğretim kurumlarına uygun olarak yapılır.

Müdür yardımcıları için Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'a göre haftada 6 saat ders verme zorunluluğu bulunmaktadır.

Okul müdürleri ise yine aynı karara göre haftada 6 saate kadar ders verebilirler.

Dershane öğretmenleri genellikle yüksek çalışma temposuna alışık oldukları için günde 12 saate kadar ders verebilmektedirler.

Formasyonsuz öğretmenlik yapılabilse de, pedagojik formasyonu olan adaylar tercih edilmektedir.

Özel okul müdürü olabilmek için resmi veya özel öğretim kurumlarında en az iki yıl öğretmenlik ya da uzman öğreticilik yapmış olmak gerekmektedir.

Son olarak, müdür yardımcıları için haftada 6 saat ders verme zorunluluğu bulunmaktadır ve bu durum Milli Eğitim Bakanlığı kararlarıyla belirlenmektedir.

Geri