AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel okullarda bir ogretmen en fazla kac saat derse girer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Özel okullarda bir öğretmen en fazla kaç saat derse girer?​

Özel okullarda görev yapan öğretmenlere, ilgi (b) Yönetmeliğin 26 nci maddesinin dördüncü fikrasında yer alan “Okullarda görevli öğretmenler ile uzman öğreticiler haftada en fazla aylık karşılığı 20 saat, ders saati ücretli 20 saat olmak üzere toplam 40 saate kadar ders okutabilir.” hükmü doğrultusunda, okulun kurucusu …

Özel okullarda ek ders ücreti ne kadar?​

Sözleşmeli ek ders ücretleri 23,41 lira, Takviye ek ders ücreti 54,57 lira ve özel eğitim ek ders ücreti de 34,09 lira olacak. Bu zamlı ücretler de Şubat ayından itibaren yatırılmaya başlanacak. İşte 2022 yılı (kadrolu öğretmen-sözleşmeli öğretmen) ek ders güncel ücretleri; (Gündüz) ek ders ücreti 27.29 TL.
Evlilik çıkışı nasıl yapılır?
Bu şartlar:
- İlk olarak evlilik tazminatı sadece kadına verilir.
- Diğer bir şart ise 1 yıldır iş yerinde çalışıyor olması lazım.
- Evlendiği tarihten 1 yıl sonra başvuru yapmaması lazım.
- Kadın çalışan evlilik sebebi ile işten çıktığını belirtmek için noterden onaylı dilekçe ile işverene bildirmesi gerekiyor.

Özel okullarda çalışan öğretmenler hangi kanuna tabi?​

Özel okullarda görev yapan öğretmenler “Özel Öğretim Kurumları Kanununu” kapsamında İş Kanununa tabi olarak çalışmaktadır.

Nikah çıkışı dilekçesi nasıl yazılır?​

tarihinden itibaren kurumunuzda ….. görevlisi olarak çalışmaktayım. Ekte sunmuş olduğum evlilik cüzdanım ile de sabit olduğu üzere ……… tarihinde evlenmiş bulunmaktayım. İş sözleşmemi 1475 Sayılı İş Kanunu’nun 14. Maddesi gereği …………… tarihinden itibaren geçerli olmak üzere iş sözleşmemi sona erdiriyorum.
Özel okul öğretmenleri işçi statüsünde mi?
Özel hukuk gerçek veya tüzel kişileri ya da vakıflar tarafından hizmet vermekte olan özel öğretim kurumlarının eğitim kadrosunda çalışanlar esasen 4857 sayılı İş Kanunu bakımından işçi statüsündedir.
(TBK md.430) Özel okul öğretmenleri yönünden de sözleşmede öngörülen sürenin dolması ile birlikte sözleşme kendiliğinden sona erecektir. Bu halde, kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanılamayacağı gibi sözleşmenin belirli süreli yapılması nedeniyle iş güvencesi hükümleri de uygulanamayacaktır.
Özel Okul Açarken Mutlaka Özel Okul Müdürü evrakları dosyaya konulur. Daha sonra Özel Okul Ruhsatı alındıktan sonra bütün personelin atama işlemeleri yapılır. Özel okullarda müdür, müdür yardımcısı, öğretmen ve diğer personel olarak çalışan tüm personelin özel öğretim kurumlarına uygun olarak ataması yapılır.
 
Geri
Üst