Ozel okullar vergiden muaf mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Özel okullar vergiden muaf mı?​

Maddesine göre okul öncesi eğitim, ilköğretim, özel eğitim ve orta öğretim özel okullarının işletilmesinden elde edilen kazançlar, ilgili Bakanlığın görüşü alınmak suretiyle Maliye Bakanlığı’nın belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde beş vergilendirme dönemi gelir vergisinden müstesnadır.

Özel okullar kdv’den muaf mı?​

KDVK 17/2-b’ye göre, Özel okullarca bedelsiz verilen eğitim öğretim hizmetlerinde ilgili dönem kapasitelerinin ’unu geçmemek üzere verilen bedelsiz hizmetler KDV’den istisnadır.
Eğitim ve öğretim işletmelerine tanınan kazanç istisnası; – Ticari kazanç sahibi gelir vergisi mükellefleri, – Kurumlar vergisi mükellefleri, tarafından 625 sayılı Kanun kapsamında işletilen okul öncesi eğitim, ilköğretim, özel eğitim ve orta öğretim özel okullarından elde edilen kazançlara uygulanacaktır.
Kreş Gündüz Bakımevi ve özel eğitim öğretim işletmelerinin kazançlarına uygulanan istisnanın süresi ne kadardır?
MADDE 5 – (1) 1/1/2017 tarihinden itibaren faaliyete geçen özel kreş ve gündüz bakımevlerinin kazançları, faaliyete geçilen dönemden itibaren beş vergilendirme döneminde gelir vergisinden istisna olacaktır. Kurum açma izin belgesinin daha önceki bir tarihi taşıması, istisna uygulamasının süresini değiştirmeyecektir.
Okullar vergiden muaf mı?
Madde 20- Okul öncesi eğitim, ilköğretim, özel eğitim ve orta öğretim özel okullarının işletilmesinden elde edilen kazançlar, ilgili Bakanlığın görüşü alınmak suretiyle Maliye Bakanlığının belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde beş vergilendirme dönemi gelir vergisinden müstesnadır.

2021 2022 özel okul KDV indirimi olacak mı?​

Özel Okul ve Üniversitelerde Katma Değer Vergisi Oranı % 1’e düşürüldü. KDV indirimi sadece 2020–2021 Dönemine ilişkin eğitimler içindir. 2021–2022 Dönemine ait okul ücretlerinde KDV oranı % 8 olarak uygulanması gerekmektedir.

Özel eğitimde KDV oranı kaç?​

Edinilen bilgilere göre, özel eğitim, özel sağlık hizmeti gibi sektörlerde de KDV oranlarında düzenleme öngörülüyor. Eğitim ve sağlık hizmetlerinde mevcutta yüzde 8 KDV uygulanıyor.
Basit usulde ticari kazancın tespiti Basit usulde ticari kazanç, bir hesap dönemi içinde elde edilen hasılat ile giderler ve satın alınan malların alış bedelleri arasındaki müspet farktır.
Gelir vergisinde ticari kazanç nedir?
Gelir Vergisi Kanununda yedi gelir kazanç ve irad unsuru bulunmaktadır. Bunlardan birisi ticari kazanç olmaktadır. Kanunun 37. maddesine göre ticari kazancın tarifi her türlü ticari ve sınai faaliyetlerden doğan kazanç şeklinde tanımlanmıştır.
Bir kreş açmak için neler gerekli?
Kreş Açmak için bağlı bulunduğunuz ilde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru yapabilmeniz için kreşe uygun yeri bulmalısınız. İskan belgesi ile ön başvuruyu yapacaksınız. Sonrasında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden yer için keşfe gelecekler.

Kreş vergisi ne kadar?​

Buna göre asıl ücretine ilave olarak kreşe yapılan aylık 1.788,75TL’ye kadar olan ödemeler gelir vergisinden istisna edilecektir. İstisnayı aşan tutar olması durumunda ise aylık 1.788,75TL’yi aşan kısım ücret olarak vergilendirilecektir.

Eğitim Öğretim kazanç istisnası kaç vergileme dönemi geçerlidir?​

Söz konusu kanuni düzenlemelerden de anlaşılacağı üzere, 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi için 1 Eylül 2020 tarihinden önce fatura düzenlenmiş ise KDV açısından vergiyi doğuran olay meydana gelmiştir ve bu tarihte eğitim-öğretim hizmetleri %8 KDV’ye tabidir.

Geri