AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel okullar neye gore ogrenci aliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Özel okullar neye göre öğrenci alıyor?​

Buna göre özel liseler 6 Haziran’da yapılacak 2021 LGS puanı sonuçlarına göre öğrenci kaydı yapacak. Geçtiğimiz yıl da aynı sistem uygulandığı için değişikliğe gidilmedi. Özel okullar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınav sonucuna göre öğrenci alacak.

Kolejler LGS puanına bakıyor mu?​

Bu yıl 77 özel okul öğrencileri LGS puanı ile alacaktır. LGS ön tercihler okulların internet sitesinde yer alan takvimine göre düzenlenecektir. Özel liseler, 1. ön kayıtları 1-2 ve 5 Temmuz tarihleri arasında yapacaktır. Kesin kayıt dönemi ise 6 Temmuz’da ise yapılacak.

Robert kaç yanlışla alır?​

Robert kaç yanlışla alır?
TEOG’da Robert Kolej, Galatasaray Lisesi gibi Türkiye’nin en yüksek puanlı okulları, tüm derslerden tam yapan ya da en fazla 1-2 yanlışı olan öğrenciler arasından seçim yaparken bu sene matematiğin etkisiyle daha çok yanlışı olan öğrencileri de kabul etmek durumunda kalabilir.

Hangi Kolejler LGS ile öğrenci alacak?​

Marmara Koleji, Marmara Fen Lisesi, MEF Lisesi, Mimar Sinan Özel Fen Lisesi, Notre Dame De Sion Fransız Lisesi, Oğuzkaan Koleji, Okan Anadolu lisesi, Saint Benoit Fransız Lisesi, Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu (Lise Bölümü), Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu (Ticaret Bölümü), Saint Joseph …

Özel okul ücretleri neye göre belirlenir?​

Eğitim ücreti bir önceki yıla göre ilan edilen eğitim ücretine yani 2022 yılı için 2021 yılının ÜFE ve TÜFE ortalamaları toplanarak 2’ye bölünmesiyle elde edilen rakama en fazla 5 puan daha ilave edilerek belirleniyor. 2021 yılında ÜFE 43.86 TÜFE ise 19.60 olarak belirlendi.

Robert için kaç net gerekir?​

Robert için kaç net gerekir?
Robert Kolej 2020 LGS’de kızlarda en düşük 477,90, erkeklerde ise en düşük 482,37 puanlı öğrencileri kabul etmiştir.

Robert Koleji puansız alıyor mu?​

Okulumuza Kayıt Kabul Puanı ve Kayıt Şartları (a) Özel Amerikan Robert Lisesine ilan edilen kontenjan ile sınırlı olarak her yıl , Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan Lise Geçiş Sınavı (Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav) sonucu oluşacak Merkezi Sınav Puanı (MSP) ile öğrenci alınır.

Özel lise tercihleri ne zaman?​

Geçtiğimiz istedikleri liseye yerleşebilmek için LGS’de ter döken öğrencilerin aldıkları puanlar 29 Haziran 2021 tarihinde MEB’in resmi sitesinde yayınlandı. Tercih süreci ise 5 Temmuz salı günü başlayıp, 16 Haziran Cuma günü son bulacak.

Özel okullar genellikle öğrenci alımında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınav sonuçlarına göre hareket ederler. Bu sınavda başarılı olan öğrencilerin puanlarına göre öğrenci kabul ederler. Özel liseler, genellikle belirli bir puan aralığında öğrenci alımı yaparlar. Özellikle yüksek puanlı ve talebin fazla olduğu okullar, daha yüksek puanlı öğrencileri tercih edebilirler.

Özel okulların öğrenci alım süreci genellikle ön kayıt ve kesin kayıt şeklinde olur. Öğrenciler önce ön kayıt yaptırır, ardından başarılı olanlar kesin kayıt hakkı kazanır. Bu süreçte öğrencilerin LGS puanı, başarısı ve tercih sıraları önemli rol oynar.

Özel okulların hangi öğrenciyi kabul edeceklerine karar verirken genellikle öğrencilerin sınav başarısı, davranış notları, mülakat sonuçları gibi faktörleri değerlendirirler. Bazı okullar aynı zamanda sporcu, sanatçı veya özel yeteneklere sahip öğrencileri de öncelikli olarak kabul edebilirler.

Özel okul ücretleri ise genellikle ilgili yılın ÜFE ve TÜFE ortalamaları göz önünde bulundurularak belirlenir. Bu veriler toplanarak belirli bir katsayıya bölünür ve buna ek olarak belirli bir puanın üzerine eklenerek eğitim ücreti belirlenir. Özel okulların ücretleri eğitim kalitesine, olanaklarına ve konumlarına göre değişiklik gösterebilir.

Özel lise tercihleri genellikle LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından yapılır. Öğrenciler, tercih döneminde istedikleri okulları ve programları belirleyerek başvurularını yaparlar. Tercih süreci sonucunda öğrenciler, yerleştirme puanlarına göre tercih ettikleri okullara yerleşebilirler.

Özel okulların öğrenci alım süreçleri ve kriterleri her yıl değişebileceği için, öğrenciler ve velilerin güncel bilgileri takip etmeleri önemlidir.

Geri