AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel okulda calisan ogretmenin adayligi kalkar mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Özel okulda çalışan öğretmenin adaylığı kalkar mı?​

– Öğretmenlerin adaylıkları özel okullarda kaldırıldıktan sonra devlet okuluna geçtiklerinde özle okullardan aldıkları Hazırlayıcı ve Temel Eğitim kurslarına tabi olmamaktaydılar. Yönetmelik değişikliğiyle bu husus da kaldırılmıştır.

Özel okul müdürü ne iş yapar?​

Özel okul müdürü ne iş yapar?
Kurumun temizlik, düzen, iç ve dış güvenliğinin sağlanması sağlamak, Diploma, tasdikname, öğrenim belgesi, sözleşme ve benzeri belgeleri onaylamak. Eğitim ve öğretimde her türlü mevzuat değişikliğini takip.

Öğretmenler kurulunda karar nasıl alınır?​

Kararlar oy çokluğuyla alınır. Eşitlik hâlinde kurul başkanının katıldığı görüş kabul edilir. Alınan kararlar, karar defterine yazılarak uygulanmak üzere toplantıya katılamayanlar da dâhil yönetici ve öğretmenler tarafından imzalanarak dosyasında saklanır.

Stajyer öğretmenlik nasıl kalkar?​

Stajyer öğretmenlik nasıl kalkar?
1) Okul müdürlerince doldurulan talim sicili ile öğretmen adayının başarısının tesbit edilmiş olması veya; 2) Bakanlık müfettişlerince yapılan teftişle başarısının tesbit edilmesi ve; 3) Stajyerliğin kaldırılması hususunda yapılan teklifin ba kanlıkça onaylanması halinde stajyerlik kaldırılmış sayılır.

Okul müdürü ders Denetiminde nelere bakar?​

Okul Müdürü, zümre toplantılarının zamanında yapılıp yapılmadığına, öğretim yılı başındaki zümre toplantısında aşağıda yer alan gündem maddeleri ve bu gündem maddelerine ilişkin görüşme ve kararlara bakar. Öğretmenlerle yapacağı zümre toplantısı sırasında açıklamalarını bu gündem maddeleri çerçevesinde dile getirir.

Sınıf denetimini kim yapar?​

Sınıf denetimini kim yapar?
Aynı zamanda bir sistem içinde çeşitli boyutlarda karşılaştırmalar yapılabilir. Ancak bilimsel karşılaştırmalar sonucu, bir insan, bir sınıf, bir okul veya bir kurum hakkında karar verilebilir. Denetim/Teftiş bizim Milli eğitim sistemimizde esas olarak müfettişler tarafından yapılır.

Öğretmenler kurulu karar defteri nedir?​

Zümre Öğretmenler Kurul Karar Defteri; kayıt bilgilerini karar tarihi, karar sayısı, toplantıda hazır bulunanlar, kararın içeriği ve üyelerin imzalarının içerdiği ciltli ve numaralı teselsül eden defterlerdir.

Öğretmenler Kurulu toplantısında ne olur?​

Öğretmenler Kurulu toplantısında ne olur?
Ders yılı sonunda yapılan toplantıda öğrencilerin devam-devamsızlık ve başarı durumları gözden geçirilir. Üst makamlarca ve okul yönetimince verilen konular görüşülür ve karara bağlanır. Öğretmenler kurulu toplantılarında alınan kararlar tutanakla tespit edilir ve toplantıya katılanlar tarafından imzalanır.

Özel okulda çalışan öğretmenlerin adaylıklarının kaldırılması konusu oldukça önemlidir ve üzerinde durulması gereken bir konudur. Öncelikle belirtmek gerekir ki, öğretmenlerin adaylıklarının özel okullarda kaldırılması durumu, devlet okullarına geçtiklerinde özel okullardan aldıkları Hazırlayıcı ve Temel Eğitim kurslarına tabi olmamalarını sağlamaktadır. Yönetmelik değişikliği ile bu durumun ortadan kaldırıldığı bilgisi doğru bir bilgidir.

Özel okul müdürlerinin görevleri arasında kurumun temizlik, düzen, iç ve dış güvenliğinin sağlanması, belgelerin onaylanması gibi işler bulunmaktadır. Ayrıca eğitim ve öğretimdeki mevzuat değişikliklerini takip etmek de önemli bir görevdir.

Öğretmen kurullarında alınan kararlar genellikle oy çokluğuyla kabul edilir. Eşitlik durumunda kurul başkanının katıldığı görüş kabul edilir ve alınan kararlar karar defterine yazılarak uygulanmak üzere dosyada saklanır.

Stajyer öğretmenlik ise başarılı bir sürecin ardından kaldırılabilir. Okul müdürleri veya Bakanlık müfettişleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda stajyerlik kaldırılabilir.

Okul müdürleri ders denetimlerinde zümre toplantılarının düzenli yapılıp yapılmadığına, belirli gündem maddelerine ilişkin görüşme ve kararlara bakar. Öğretmenlerle yapılacak zümre toplantılarında gündem maddeleri çerçevesinde açıklamalarını yapar.

Sınıf denetimi genellikle müfettişler tarafından yapılır ve bu denetimler çeşitli boyutlarda karşılaştırmalar yapılmasını sağlar.

Öğretmenler kurulu toplantılarında öğrencilerin başarı durumları gözden geçirilir, verilen konular görüşülür ve karara bağlanır. Toplantıda alınan kararlar tutanakla tespit edilir ve imzalanır.

Bu başlıklarda belirtilen bilgiler, özel okullarda çalışan öğretmenlerin durumu ve öğretmenlik süreçleri hakkında genel bir bakış sunmaktadır. Konuyla ilgili detaylı bilgi için ilgili mevzuat ve yönetmelikler incelenebilir.

Geri