AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel okul icin devlet destegi nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Özel okul için devlet desteği nasıl alınır?​

Eğitim öğretim desteği alacak okullar açıklandı Öğrenci velileri veya vasileri kayıtlı oldukları resmi veya özel okul müdürlükleri aracılığıyla, özel okullar ise MEBBİS’te yer alan Özel Öğretim Kurumları modülü üzerinden başvurularını Eylül’e kadar yapabilecek.
Özel okullara devlet desteği ne kadar?

Özel okul devlet desteği nedir?​

Buna göre ilk ve ortaöğretimde destekten yararlandırılacak öğrenciler için 4 bin 165 ile 4 bin 849 lira arasında ödeme yapılacak. Özel mesleki ve teknik liselerde eğitim öğretim gören öğrenciler için ise bölümlerine göre 5 bin ile 8 bin lira arasında destek verilecek.
Eğitim öğretim yardımı kimlere verilir?
Devletin öğrencilere verdiği para yardımı 2022 yılında kyk burs yardımı, şartlı eğitim yardımı, kırtasiye yardımı ve öğrenim bursu olmak üzere bir çok yardımda bulunmaktadır. Çocuğu okula giden ailelere destek olmak adına verilen para yardımı ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine verilmektedir.
Başvurular öğrenci tarafından yapılabileceği gibi aynı zamanda veliler tarafından da yapılabilir. Devlet teşvik kredisi için başvuru yapan öğrencilerin “MEBBİS” sistemi üzerinden başvuru yapmak için belirlenmiş tarihleri “16 Ağustos ve 6 Eylül” tarihidir.
2021 2022 eğitim öğretim desteği ne kadar?
Ortaöğretim 11 ve 12. sınıf öğrencileri için 4.850,00. -TL, olarak ödenecek olan eğitim ve öğretim desteğinin 2’nci taksit tutarı olan % 35′ lik dilim 37.98.845.12670.0013.0042.01.03.05.10.12 ödeme tertibinden ödenek olarak gönderilmiştir.

Eğitim parasını kimler alabilir?​

Şartlı eğitim yardımı, bu grup içerisinde yer alanlar arasında örgün eğitime katılan çocuklara eğitimin başlangıcından, lise öğretimini bitirene kadar, öncelikli olarak çocuğun annesi olmak üzere, çocuğun babası veya çocukla aynı hanede yaşayan ve çocuğun bakımını üstlenen reşit bireylere verilir.
Öğrenci yardım parası ne kadar?
Öğrencilere Para Yardımı Ne Kadar Devlet tarafından verilen eğitim yardımına ek olarak verilen para yardımı her lise ve üniversite öğrencisi için aylık 1417,47 TL. ve ortaöğretim öğrencisi için aylık 1259 TL, ilkokul öğrencilerine ise aylık 1181,23 olarak verilmektedir.

Geri