AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel okul destegine Nasil Basvurulur?

Editör

Yeni Üye

Özel okul desteğine Nasıl Başvurulur?​

Öğrenci velileri veya vasileri kayıtlı oldukları resmi veya özel okul müdürlükleri aracılığıyla, özel okullar ise MEBBİS’te yer alan Özel Öğretim Kurumları modülü üzerinden başvurularını Eylül’e kadar yapabilecek.

Özel okul açmak için neler gerekli?​

Özel okul açmak için neler gerekli?
Gerçek kişilerde kurucu, tüzel kişilerde kurucu temsilcisi, belirtilen belgeler ile kurum açmak için valilik veya kaymakamlıklara müracaat eder. Müracaat eden kişiye, tüm belgelerin eksiksiz olarak alındığının ve müracaat tarihinin yazılı olduğu bir alındı belgesi verilir.

Devlet destekli özel okul nedir?​

Çocuğunu özel okulda okutmak isteyen velilerin devletten aldığı maddi yardıma ‘Özel Okul Teşvik’ denir. Devlet verdiği teşvikle okul kayıt ücretinin bir kısmını karşılayarak, çocuğunu özel okulda okutmak isteyen velilere yardımda bulunur.

Özel okul desteği ne kadar?​

Özel okul desteği ne kadar?
Destek tutarı, ilkokul 4. sınıf öğrencileri için 4 bin 165 lira, 8. sınıf ortaokul öğrencileri ile 11 ve 12. sınıf ortaöğretim öğrencileri için 4 bin 850 lira olacak.

Özel okul açmak karlı mı?​

Ticarette riskleri minimize etmek her zaman istenen bir şeydir. Diğer ticari sektörlere göre tahsilat problemi en az çekilen sektörlerden birisidir özel eğitim sektörü. Bu anlamda kendinize ve ekibinize güveniyorsanız özel okul açmak oldukça karlıdır.

Kolej açmak ne kadara mal olur?​

Kolej açmak ne kadara mal olur?
Temel lise açmak için en az 200 bin lira gerekirken, özel okul açmak isteyen birinin ortalama 6 milyon lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Oysa özel lise eğitim ücreti ortalama 16 bin lirayı bulurken, temel liselerin ücreti 6-7 bin liradan başlıyor.

Lise devlet teşvik ne kadar?​

Buna göre ilk ve ortaöğretimde destekten yararlandırılacak öğrenciler için 4 bin 165 ile 4 bin 849 lira arasında ödeme yapılacak. Özel mesleki ve teknik liselerde eğitim öğretim gören öğrenciler için ise bölümlerine göre 5 bin ile 8 bin lira arasında destek verilecek.

Özel okul destek ne kadar?​

Özel okul destek ne kadar?

Özel okul desteğine başvurmak için öğrenci velileri veya vasileri, kayıtlı oldukları resmi veya özel okul müdürlükleri aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. Özel okullar ise MEBBİS'te yer alan Özel Öğretim Kurumları modülü üzerinden başvurularını Eylül ayına kadar yapabilirler.

Özel okul açmak için ise gerçek kişilerde kurucu, tüzel kişilerde kurucu temsilcisi olmalıdır. Belirtilen belgeler ile kurum açma sürecinde valilik veya kaymakamlıklara başvuru yapılmalıdır. Başvuru yapan kişiye, tüm belgelerin eksiksiz alındığının ve müracaat tarihinin yazılı olduğu bir alındı belgesi verilir.

Devlet destekli özel okul, çocuğunu özel okulda okutmak isteyen velilere devlet tarafından verilen maddi yardıma denir. Bu teşvikle, okul kayıt ücretinin bir kısmı devlet tarafından karşılanarak velilere destek sağlanır.

Özel okul desteği miktarı ise ilkokul 4. sınıf öğrencileri için 4.165 TL, 8. sınıf ortaokul öğrencileri ile 11 ve 12. sınıf ortaöğretim öğrencileri için ise 4.850 TL olarak belirlenmiştir.

Özel okul açmak karlı mı sorusuna gelince, özel eğitim sektörü genelde tahsilat problemi yaşamayan bir sektördür. Eğer kendinize ve ekibinize güveniyorsanız özel okul açmak karlı olabilir.

Kolej açmak için gerekli maliyetler ise temel lise açmak için en az 200 bin lira gerektirirken, özel okul açmak isteyen birinin ortalama 6 milyon lirayı gözden çıkarması gerekebilir. Özel lise eğitim ücreti genellikle ortalama 16 bin lirayı bulabilirken, temel liselerin ücretleri 6-7 bin liradan başlayabilir.

Lise devlet teşvik miktarı ise ilk ve ortaöğretim seviyelerinde destekten yararlanacak öğrenciler için 4.165 ile 4.849 lira arasında değişmektedir. Özel mesleki ve teknik liselerde eğitim gören öğrenciler için ise bölümlere göre 5.000 ile 8.000 lira arasında destek verilmektedir.

Geri