AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel okul acmak icin neler gerekli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Özel okul açmak için neler gerekli?​

Gerçek kişilerde kurucu, tüzel kişilerde kurucu temsilcisi, belirtilen belgeler ile kurum açmak için valilik veya kaymakamlıklara müracaat eder. Müracaat eden kişiye, tüm belgelerin eksiksiz olarak alındığının ve müracaat tarihinin yazılı olduğu bir alındı belgesi verilir.

Özel okul açmak karlı mı?​

Ticarette riskleri minimize etmek her zaman istenen bir şeydir. Diğer ticari sektörlere göre tahsilat problemi en az çekilen sektörlerden birisidir özel eğitim sektörü. Bu anlamda kendinize ve ekibinize güveniyorsanız özel okul açmak oldukça karlıdır.
Kolej açmak ne kadara mal olur?
Temel lise açmak için en az 200 bin lira gerekirken, özel okul açmak isteyen birinin ortalama 6 milyon lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Oysa özel lise eğitim ücreti ortalama 16 bin lirayı bulurken, temel liselerin ücreti 6-7 bin liradan başlıyor.

Özel okul ücreti nasıl hesaplanır?​

Eğitim ücreti bir önceki yıla göre ilan edilen eğitim ücretine yani 2022 yılı için 2021 yılının ÜFE ve TÜFE ortalamaları toplanarak 2’ye bölünmesiyle elde edilen rakama en fazla 5 puan daha ilave edilerek belirleniyor. 2021 yılında ÜFE 43.86 TÜFE ise 19.60 olarak belirlendi.

Özel Eğitim Kurumları nereye şikayet edilir?​

Eğer probleminize bu şekilde de bir çözüm bulamadıysanız ya da idare hakkında bir problem ile karşı karşıya kaldıysanız bunun için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulmuş olan ALO 147 hattını arayarak şikayetinizi dile getirebilir ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
Özel kurumlar nereye şikayet edilir?
Başvuru ve talepler, telefonla ALO 170’e iletilebilir. Söz konusu iletişim merkezi, mesai saatleriyle sınırlı olmaksızın 7 gün 24 saat aranabilir.

Bir okulun maliyeti ne kadar?​

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okul ve kurumların tahmini yapım maliyetleri” çizelgesine göre 40 derslikli bir okulun maliyeti 10 milyon TL iken, 8 derslikli ortaöğretim okulu 4 milyon TL’ye yapılabiliyor. 40 derslikli 350 okulun toplam maliyeti 3,5 milyar.

Özel okul açmak mantıklı mı?​

Geri