AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel ogretim ogretmenligi kac puan?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Özel öğretim öğretmenliği kaç puan?​

Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü 2021 taban puanları en düşük 287,83927, en yüksek 447,18513’tür. Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü 2021 başarı sıralaması en düşük 273033, en yüksek 1852’dir.

Özel eğitim öğretmenliği hangi sinavlara girer?​

Özel eğitim öğretmenliği hangi sinavlara girer?
KPSS’ye girilerek devlet okullarına atanıp özel eğitim öğretmenliği yapılabilir. Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığının, atamak üzere yüksek sayıda kontenjan verdiği bölümler arasında bulunmakatdır. Devlet kadrolarında öğretmen olmanın yanında özel okullarda da öğretmenlik yapılabilmektedir.

Özel eğitim öğretmeni kimlere ders verir?​

Özel eğitim öğretmeni kimlere ders verir?
Özel eğitim öğretmenliği başta zihinsel engelliler, işitme engelliler, görme engelliler vb. yetersizliklerden etkilenmiş olan bireylerin eğitiminden sorumludur. Belirtilen engellerin yanında özel eğitim öğretmenliği, otizm ve disleksi gibi rahatsızlıkları yaşayan kişilerin eğitiminden de sorumludur.

Özel eğitim kaç puan istiyor?​

Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü 2021 taban puanları en düşük 287,83927, en yüksek 447,18513’tür. Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü 2021 başarı sıralaması en düşük 273033, en yüksek 1852’dir. Öğrenci Koçluğu Eğitimi ile bugün yeni bir mesleğiniz olsun!

Özel eğitim kaç puan?​

Özel eğitim kaç puan?
Üniversite Adı | Bölüm | Taban Puanı
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Özel Eğitim Öğretmenliği | 396,72538
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Özel Eğitim Öğretmenliği | 396,46343
TRABZON ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Özel Eğitim Öğretmenliği | 394,46858
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Özel Eğitim Öğretmenliği | 394,27697

Çocuk gelişimi Bölümü mezunu özel eğitim öğretmeni olabilir mi?​

Çocuk gelişimi Bölümü mezunu özel eğitim öğretmeni olabilir mi?
Bakanlık, ilgili kanun doğrultusunda faaliyette bulunan çocuk gelişimi, odyoloji bölümü ile çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü mezunlarının kuruma ilettiği talepler ve resmi yazışmaları sonunda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde uzman öğretici olarak görevlendirilebilmesine karar verdi.

Özel eğitim öğretmenliği bölümüne giriş puanları ve başarı sıralamaları hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Özel eğitim öğretmenliği bölümü 2021 taban puanları en düşük 287,83927 ve en yüksek 447,18513 arasında değişmektedir. Benzer şekilde, başarı sıralaması da en düşük 273033'ten en yüksek 1852'ye kadar farklılık göstermektedir.

Özel eğitim öğretmenliği, özellikle zihinsel engelliler, işitme engelliler, görme engelliler gibi farklı yetersizlikler yaşayan bireylerin eğitiminden sorumlu olan bir alandır. Ayrıca otizm ve disleksi gibi rahatsızlıkları olan bireylerin eğitimi de özel eğitim öğretmenlerinin alanına girmektedir.

Özel eğitim öğretmenliği bölümüne giriş yapabilmek için belirli bir taban puanı gerekmektedir. Önceki yıllara ait örnek tabloda, bazı üniversitelerin özel eğitim öğretmenliği bölümü için taban puanları verilmiştir. Örneğin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünün taban puanı 396,72538 olarak belirtilmiştir.

Çocuk gelişimi bölümü mezunları da özel eğitim öğretmeni olarak görevlendirilebilirler. Bakanlık, çocuk gelişimi bölümü mezunlarını özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde uzman öğretici olarak görevlendirme kararı almıştır.

Genel olarak, özel eğitim öğretmenliği alanı farklı yeteneklere sahip bireylere eğitim veren, sabır, anlayış ve özveri gerektiren önemli bir meslektir. Bu alanda çalışmak isteyenlerin belirli bir akademik düzeye ve mesleki yeterliliğe sahip olmaları beklenmektedir.

Geri