AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel ogretim kurum acma izni basvurusu nereye yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Özel öğretim kurum açma izni başvurusu nereye yapılır?​

İzin başvuruları ilgili millî eğitim müdürlüğüne yapılır. Valilikçe yapılan inceleme sonucunda açılması uygun görülen okullar dışındaki kurumlara kurum açma izni verilir. Valilikçe açılması uygun görülen okullara ilişkin başvurular ise kurum açma izni verilmek üzere Bakanlığa gönderilir.

Özel öğretim kurumu açma izni nereden alınır?​

Özel öğretim kurumu açma izni nereden alınır?
MADDE 3 – Bir kurumda öğretime başlayabilmek için kurum açma izni alınması zorunludur. İzin başvuruları ilgili millî eğitim müdürlüğüne yapılır.

Özel okullar hangi kanuna tabi?​

B. 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve İlgili Yönetmeliklerde Düzenlenen Yasaklar. 5580 sayılı Özel öğretim kurumları Kanunu ve bu kanuna göre çıkarılan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ile MEB’in çıkardığı yönetmelik ve görüş yazılarında reklam faaliyetlerinin usul ve esasları belirlenmiştir.

Özel öğretim kurumlarında müdür kaç saat derse girebilir?​

Özel öğretim kurumlarında müdür kaç saat derse girebilir?
(7) Özel okullar dışındaki diğer özel öğretim kurumlarında görevli yöneticiler aylık karşılığı 6, ders saat ücreti karşılığı 6 olmak üzere haftada toplam 12 saat derse girebilirler.

Dershane açmak için ne kadar para lazım?​

NE KADAR SERMAYE LAZIM? Ortalama olarak 300 öğrenci kapasiteli bir kurs veya etüt merkezi açmak için yaklaşık 600 bin liralık sermaye ihtiyacınız vardır. Genellikle bu tür merkezler çeşitli ortaklıklarla kurulduğu için sermaye sorununuz varsa aynı yolu tercih edebilirsiniz.

Yabancılar Türkiye’de okul açabilir mi?​

Yabancılar Türkiye’de okul açabilir mi?
Türkiye Cumhuriyeti uyruklu gerçek kişiler, özel hukuk tüzel kişileri veya özel hukuk hükümlerine göre yönetilen tüzel kişiler de kendi adlarına aynı amaçla milletlerarası mahiyette özel öğretim kurumu açabilir.

Rehabilitasyon Merkezi hangi kanuna tabi?​

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılan özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki eğitim ve öğretim, yönetim, (Değişik ibare:RG-24/5/2013-28656) engelli bireylere uygulanacak destek eğitim programları, (Değişik ibare:RG-24/5/2013-28656) engel …

Öğretmenler özel kurumlarda kaç saat derse girer?​

Öğretmenler özel kurumlarda kaç saat derse girer?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları özel okullarda görev yapan öğretmenleri sevindirecek bir duyuru yayımladı. Özel okullarda görev yapan öğretmenlere başka özel okullarda da haftada 40 saati geçmemek şartıyla derse girebilme hakkı tanındı.

Etüt merkezleri ne kadar para veriyor?​

Normal eğitim-öğretim dönemi içerisinde devam edilen etüt merkezi fiyatları ise 1.500 TL – 4.000 TL arasında değişebiliyor.
 
Özel öğretim kurum açma izni ile ilgili detayları paylaşmak isterim:

Özel öğretim kurum açma izni başvuruları ilgili millî eğitim müdürlüğüne yapılmalıdır. Başvurular valilikçe incelendikten sonra uygun bulunan kurumlara kurum açma izni verilir. Eğer valilik tarafından açılması uygun görülen bir okul için başvuru yapılıyorsa, bu başvuru Bakanlığa gönderilir.

Özel öğretim kurumu açma izni almak için başvuruların ilgili millî eğitim müdürlüğüne yapılması gerekmektedir. Bir kurumda öğretime başlayabilmek için mutlaka kurum açma izni alınması zorunludur.

Özel öğretim kurumları 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve bu kanuna bağlı yönetmelikler doğrultusunda faaliyet gösterir. Bu kanun ve yönetmeliklerde belirtilen yasaklar ve gereklilikler çerçevesinde özel öğretim kurumları faaliyet gösterir.

Özel öğretim kurumlarındaki müdürler, haftada toplamda 12 saat ders verebilirler. Bu durum diğer özel öğretim kurumları için geçerlidir.

Dershane açmak için yaklaşık olarak 600 bin liralık bir sermaye gerekebilir. Ortalama 300 öğrenci kapasiteli bir kurs veya etüt merkezi açmak için bu miktarı göz önünde bulundurabilirsiniz. Fakat genellikle bu tür merkezler çeşitli ortaklıklarla kurulduğundan, sermaye sorunu yaşıyorsanız ortaklık yolunu tercih edebilirsiniz.

Yabancılar da Türkiye’de özel öğretim kurumu açabilirler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, özel hukuk tüzel kişileri veya özel hukuk hükümlerine göre yönetilen tüzel kişiler, kendi adlarına milletlerarası mahiyette özel öğretim kurumu açabilirler.

Öğretmenler özel kurumlarda haftada 40 saati geçmemek şartıyla derse girebilmektedirler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan belirli şartlara bağlı olarak öğretmenlerin derslere giriş saatleri düzenlenmiştir.

Etüt merkezlerinde alınan ücretler normal eğitim-öğretim dönemi içerisinde 1.500 TL ile 4.000 TL arasında değişebilir. Bu merkezlerde verilen hizmetlere ve sunulan imkanlara göre fiyatlar değişkenlik gösterebilir.
 
Geri
Üst